Egy 80 fölötti elég lenne Parsnak

BuL

2012. június 27., szerda 16:10

Európa-bajnoki éremmel melegítene a londoni olimpiára Pars Krisztián a hét végén, ehhez 80 méternél távolabbra kéne hajítania a kalapácsot.

Nyolcvan méter fölötti eredményt szeretne elérni a Helsinkiben zajló atlétikai Európa-bajnokságon Pars Krisztián, aki szerint egy ilyen dobás dobogós helyezést érne. A 2010-ben Eb-bronzérmes szombathelyi kalapácsvető az Európa-bajnoksággal már a londoni olimpiára készül.

– Jó úton járok, ezt az eddigi versenyek is bizonyították. Kezd összeállni a mozgás az erővel. Az Eb-n szeretném tovább élesíteni a formát, és gyakorolni kell azt is, hogy van egy selejtező, majd utána két nappal a döntő – nyilatkozta a távirati irodának Pars, aki „edzésből” érkezik a kontinensbajnokságra, csupán szerdán, az utazás napján tart pihenőt, csütörtökön pedig már dobókörbe lép a fináléba jutásért.Pars „bármikor” képesnek tartja magát 80 méter fölötti dobásra, márpedig az Eb-indulók közül hasonló teljesítmény csak két fehérorosz atlétától, Pavel Krivitszkijtől és Jurij Sajunótól várható.

– Egy 80 méternél nagyobb dobás biztos dobogót jelent – mondta sportoló.

A nevezési lista élén Pars áll 82,28 méteres eredményével, ennél idén csak a pekingi olimpia után doppingvétség miatt eltiltott fehérorosz Ivan Tyihon dobott nagyobbat (82,81 m). Az Eb-n indulók közül mindössze egy másik fehérorosz, Pavel Krivitszkij (80,25 m) került a 80-as álomhatár fölé.

A kalapácsvetés döntőjét szombaton rendezik.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.