Elhunyt a kiváló magyar kajakos

MN

2017. május 3., szerda 12:51, frissítve: szerda 12:57

Hosszan tartó, súlyos betegség után szerda hajnalban elhunyt Császár Attila, a Tatai Hódy Sportegyesület alelnöke, népszerű edzője – tudatta a Magyar Kajak-kenu Szövetség hivatalos weboldala.

„Császár Attila, akit a vízparton mindannyian Csasziként ismertünk, szerettünk, 1958-ban született, s 12 esztendősen, 1970-ben kezdett el kajakozni Tatán” – írják a búcsúztatóban.

Tehetségével hamar kitűnt, ifjúsági válogatott lett, majd felnőttként is több mint félszáz nemzetközi viadalon képviselte eredményesen hazánkat. Öt világbajnokságon indult, az 1983-as tamperei versenyen a férfi K-4 500 méteres csapathajó tagjaként lett bronzérmes. Pályafutását 1985-ben fejezte be, egy időre a fővárosba szegődött, ahol a Népstadion pályamestere lett, de sokkal jobban vonzotta őt a víz, így hazatért, s a versenyzés során szerzett tudását, tapasztalatait a Hódy Sportegyesület vezetőedzőjeként adta tovább a következő generációknak.

Feladatát múlhatatlan lelkesedéssel látta el, nevelve és tanítva a jelen és a jövő sikeres versenyzőit – tették hozzá. Olyan közösséget teremtett maga körül, amelyben az áldozatos, kemény munka pontos értelmet és célt nyer. Végig hű maradt szülővárosához, a tatai kajakháztól kapott lehetőségeket jó gazda módjára kamatoztatta, és adta tovább a fiataloknak. Munkaszeretete, nyílt, szókimondó gondolkodása hiteles emberré tette, aki körül a sportegyesület tovább tudott fejlődni – emlékeztek Császárra.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.