Elhunyt Ivanics Tibor, a neves futballedző

2014. július 1., kedd 18:14, frissítve: kedd 18:19

Elhunyt Ivanics Tibor, a magyar labdarúgás jeles egyénisége. Labdarúgóként, edzőként és olimpiatörténészként is hírnevet szerzett magának.

Június 28-án, egy nappal 77. születésnapja előtt, hosszú, türelemmel viselt betegséget követően elhunyt Ivanics Tibor – tudta meg a JochaPress.hu.

Ivanics Tibor labdarúgó-pályafutása Dorogról indult, játszott a Ferencvárosban, majd edzőként is komoly eredményeket ért el. Kétszer dolgozott Kubában, 1978 és 1982 között a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya volt, az 1980-as olimpián az 5. helyen végzett a kubai csapattal.

Később testnevelő tanárként, majd az Olimpiatörténészek Nemzetközi Társasága (ISOH) tagjaként dolgozott. Olimpiatörténész barátjával, dr. Hencsei Pállal tíz közös,  olimpiai tárgyú könyvet írt. Több cikluson át tagja volt a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának.

Ivanics Tibor egyik fő szervezője a szellemi olimpiai vetélkedőknek és az olimpiai táboroknak. A Magyar Olimpiai Bizottság nívódíját kétszer kapta meg, Bozsik- és Csanádi-díjas, megkapta az irodalmi Ezüstgerely-díjat és az Ezüstgerely-különdíjat is.

Forrás: jochapress.hu

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.