Elképesztő: öt gólt dobott a Barca kapusa egy meccsen - Magyar Nemzet

Elképesztő: öt gólt dobott a Barca kapusa egy meccsen

2017. október 13., péntek 10:43, frissítve: péntek 10:56

A Hétméteres.com kiszúrt egy hétvégi spanyol kézilabda bajnokit, melyet a Barcelona vívott a La Rioja otthonában. A hazaiak a Bajnokok Ligájában is jól szerepeltek korábban, erős csapatnak számítottak, de a mostani idényben csak szenvednek, a katalánoktól 32-25-re kaptak ki.

A meccs legérdekesebb pillanatai azok voltak, amikor a Barca kapusához, Pérez de Vargashoz került a labda. A hálóőr kis túlzással minden második hárított lövés után fogta, és megcélozta a kaput. A La Rioja ugyanis szinte folyamatosan plusz mezőnyjátékossal próbált gólt szerezni, így lehozta kapusát, amit Vargas kihasznált. Végül öt gólnál állt meg, íme a videó róla.

Bár a magyar edzők is ismerték korábban a plusz mezőnyjátékos jelentette előnyt, de nem csak ők akalmazták ritkán, más is. Aztán a 2014-es hazai rendezésű Európa-bajnokságon Jan Pytlick, Dánia edzője bevetette ellenünk: úgy kaptunk ki 23-20-ra, hogy másfél félidőn keresztül játszadoztak velünk emberfölényben az északiak. Az utóbbi másfél-két évben már a különböző válogatottak és klubcsapatok is rendre kihasználják ezt a lehetőséget.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.