Ennyi sportolót támogat idén a Mol

MTI

2016. május 30., hétfő 13:52

A Mol tehetségtámogató program sportpályázata idén 126 fiatalnak – köztük több, a riói játékokra is kijutott versenyzőnek – nyújt támogatást 32 millió forint értékben.

A Mol Új Európa Alapítvány eredményhirdetésén a fiatal tehetségeknek Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakos adta át az elismerő okleveleket – tájékoztatta a cég az MTI-t.

A programban eszközvásárlásra vagy útiköltséghez igényelhettek támogatást azok a tinédzserek, akik hazai vagy nemzetközi versenyeken jó eredményeket értek el, s további fejlődésükhöz anyagi támogatásra van szükségük. A felhívásra több mint 500 pályázat érkezett mintegy 40 sportágból. Közülük választotta ki a zsűri és az alapítvány kuratóriuma a támogatottakat. A döntésnél az elsődleges szempont az eredményesség volt, de igyekeztek azokat is segíteni, akiknek családi vagy anyagi körülményeik indokolják a hozzájárulást. Összesen 111 tizenéves fiatal nyerte el a Mol anyagi segítségét több mint 26 millió forint értékben. A támogatottak között van az olimpiai induló Péni István sportlövő.

A Mol a már 18. életévüket már betöltött, eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázóit a Tehetségtámogató klasszis program keretében segíti. Ebben a kategóriában idén 15 sportoló nyert el támogatást több mint 5 millió forint összegben, köztük az olimpikon Márton Anna kardvívó, Márton Anita súlylökő, Baji Balázs gátfutó és Vadnai Benjámin vitorlázó.

Az alapítvány tíz éve jött létre az utánpótlássport, valamint művészeti és természettudományos pályára készülők támogatására, s a családok anyagi terhén kíván könnyíteni. Eddig közel 4000 gyermek nyert el támogatást közel 500 millió forint összegben.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.