Európa-bajnokok vívóink

2013. március 1., péntek 20:12

Aranyérmet nyert a magyar fiú párbajtőrcsapat a kadett korosztályú vívók budapesti Európa-bajnokságán.

A Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Tóth Gergely, Buta Levente összeállítású hazai együttes a viadal honlapja szerint az osztrákokat 45–32-re, a németeket 43–35-re, az oroszokat 45–32-re legyőzve jutott el a döntőig, ahol szintén nagyon meggyőzően vívott: az olaszokat 45–26-ra felülmúlva nyerte meg a versenyt. Bányai szerdán egyéniben is győzött.

Bajnokaink
Bajnokaink

Jól szerepeltek a férfi tőrözők és a női kardozók is, előbbiek a negyedik helyen végeztek úgy, hogy a bronzcsatában csak két tussal kaptak ki az oroszoktól, utóbbiak pedig ötödikként zártak. A csütörtökig tartó korosztályos – kadett és junior – Eb-n 38 ország csaknem 900 versenyzője szerepel. A fiatalabb korosztály hazai képviselői pénteket megelőzően két arany- és egy bronzérmet szereztek. További részletek a vívószövetség honlapján.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.