Fehérváron már a jövőt tervezik

WL

2012. május 4., péntek 11:37

Az osztrák bajnokságban negyeddöntős, magyar bajnok Sapa Fehérvár AV19 jégkorongklub szakosztály-igazgatója, id. Ocskay Gábor szeretné, ha a gólkirály Sofron István náluk maradna, noha több kérője is akad.

Ocskay a klub honlapján közölte, az álláspontjuk világos, ugyanakkor bizonyos feltételek teljesülése esetén nem fogják meggátolni, hogy Sofron egy erősebb csapatba, egy erősebb ligába igazoljon.

„Jelen pillanatban ötven százalékot adok mindkét lehetőségnek. De ismétlem, a klubot még nem keresték meg, csak Sofitól tudunk az érdeklődésről. Amennyiben úgy alakul, hogy ő minden áron távozni akar, és az érdeklődő egyesület is hajlandó anyagi áldozatot hozni az ügyben, akkor tárgyalhatunk” – fogalmazott id. Ocskay.

A szakosztály-igazgató jelezte: felmerült, hogy két válogatott játékost, Bartalis Istvánt és Vas Jánost hazacsábítsák, de mivel mindkettőjüknek élő szerződése van svéd klubjukkal, ezért leigazolásukra nincs reális esély.

Kitért rá, hogy a magyar játékosok többségének – Sille Tamás és Mihály Árpád kivételével – élő szerződése van. Sille maradása biztosra vehető, a 42 éves hátvéd még egy szezont játszana, és utána a klubban találnak neki más munkát. Mihályt is marasztalja a gárda, és ő is szívesen maradna.

„Közel az egyezség, valószínűleg a jövő héten sikerül megállapodnunk” – tette hozzá id. Ocskay.

A légiósok közül a kanadai Harlan Pratt és Chad Klassen, továbbá az amerikai Derek Ryan biztosan Fehérváron szerepel a következő szezonban. A kanadai kapus, Adam Munro és a szlovák védő, Juraj Durco sorsa azonban még nem dőlt el, de mindkettőjüket szeretnék megtartani. A tavalyi légiósok közül a kanadai–svéd Eric Johansson visszatérése nincs kizárva.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.