Felcsúti köldökzsinóron indul a székelyföldi futballakadémia

2013. szeptember 26., csütörtök 18:53, frissítve: csütörtök 18:57

Szakmai együttműködési megállapodást kötött a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és az FK Csíkszereda szerda este Csíkszeredában, a magyar konzulátuson. Elindul a Székelyföld Labdarúgó Akadémia.

A szerződéskötést a fiatalok pályaavató meccse vezette fel, majd szakmai együttműködési megállapodást kötött a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia és az FK Csíkszereda szerda este Csíkszeredában, a magyar konzulátuson. A Székelyföld Labdarúgó Akadémia az első határon túli szakmai partnere a Puskás Akadémiának – számol be róla a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia hivatalos honlapja, a Pfla.hu.

Az U18-as Puskás-akadémisták már hétfőn hajnalban útra keltek, hogy aztán kedden edzéssel hangoljanak a szerdai pályaavató meccsre a házigazda FK Csíkszereda, az akadémia új szakmai partnerének ifistái ellen. A fiatalok Csíkszépvízen kaptak szállást, s meglátogatták többek között a Márton Áron Gimnáziumot. Itt, az iskola mellett létesült az az új, műfüves pálya is, amely immár egész évben lehetővé teszi, hogy jó talajon készüljenek, játsszanak a helyi növendékek egész évben.

A Puskás Akadémia első határon túli partneregyesülete, az FK Csíkszereda ezen a néven fogja össze egész Székelyföld labdarúgó utánpótlás-nevelését, gyűjti össze a tehetségeket a sepsiszentgyörgyi, gyergyószentmiklósi, székelyudvarhelyi, marosvásárhelyi, kézdivásárhelyi és baróti alközpontból. A képzés mindenütt a Puskás Akadémia szakmai útmutatása, szisztémája szerint zajlik.

Rendszeresek lesznek a közös szakmai konferenciák, továbbképzések, szakmai látogatások. A tervek szerint minden évben futballmeccsre is sor kerül majd Csíkban és Magyarországon is a két szervezet csapatai között.

A legtehetségesebb székely futballistapalántákat a csíkszerdai bentlakásos iskola gyűjti majd össze, azután pedig a felcsúti Puskás Akadémiára kerülhetnek.

Forrás: pfla.hu

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.