Felépítik az olimpiára szánt atlétikai stadiont

2017. október 3., kedd 18:54, frissítve: szerda 13:55

Az olimpiarendezéstől egyelőre visszalépett a magyar kormány, de a Kemény Ferenc sportlétesítmény-fejlesztési program keretében folytatódnak a stadion- és csarnoképítések – írta a Napi.hu.

A lap szerint a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. közzétette a Budapest IX. kerületében, a Kvassay-zsilip melletti telken, a Vituki volt telepén létesítendő atlétikai stadion megvalósítására kiírt tervpályázat eredményét. A stadion befogadóképessége 15 ezer fő lenne, de a tervek szerint 55 ezer fősre bővíthető.

Az első helyet, és ezzel 7 millió forintos díjat a Napur Architect Építészeti Iroda Kft. nyerte el. A stadion terveit vezető tervezőként a cég tulajdonosai, Ferencz Marcel Ybl-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja és Détári György jegyzi. Korábban az építésziroda tervezte a több mint 40 milliárdért felépített Duna Aréna uszodát, valamint megnyerte a Néprajzi Múzeum új épülete tervpályázatát is. A cég nettó árbevétele 2013-ban még 23 millió forint volt, 2016-ban viszont már 359 millió, az adózott eredménye pedig 6,6 millióról 123 millió forintra nőtt.

Mint ahogyan arról lapunk beszámolt, az atlétikai stadion 15 hektáros telkét a magyar állam 2014-ben 16,5 milliárd forintért vásárolta meg.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.