Fernando Alonso a káosz királya

KG

2012. június 25., hétfő 16:40

A nemzetközi sajtó elsősorban Fernando Alonsót, a Ferrari spanyol pilótáját dicsőítette a vasárnapi Forma–1-es Európa Nagydíj másnapján.

Fernando Alonso, a Ferrari pilótája nyerte vasárnap az autós gyorsasági-világbajnokság idei nyolcadik futamát, a valenciai Forma–1-es Európa Nagydíjat. A spanyol ezzel az idei szezonban az egyetlen pilóta, aki duplázni tudott, s át is vette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.

A spanyol Marca érthető módon az egekbe magasztalta a kétszeres világbajnokot. „Alonso császári versenyzéssel küzdötte fel magát a 11. helyről az élre és megnyerte a valenciai viadalt. Alonso számára ez volt a tökéletes forgatókönyv. Kifinomult, mesés, váratlan diadal. Egyedülálló.”

Alonso megérdemelten ünnepelhetett a leintést követően
Alonso megérdemelten ünnepelhetett a leintést követően
Fotó: Reuters


Az As című sportnapilap sem fukarkodott a dicshimnuszokkal: „Alonso csodát tett! Egy értékes, elragadó, érzelmes győzelem, amellyel egyértelművé tette, hogy a világbajnoki címért harcol.” A szintén spanyol Sport című lap „az év legőrültebb futamának” nevezte a hétvégi nagydíjat. Az El Mundo szerint a ferraris „élete leglátványosabb versenyét futotta Valenciában”.

Schumacher 154-edszer pezsgőzhetett

A brit Daily Mirror elsősorban Lewis Hamilton kiesése miatt szomorkodott: „Pastor kiütötte Lewist”. A The Times a hétszeres világbajnok dobogós helyezését „méltatta”: „Schumacher megszakította az eredménytelenségét – pályafutása során 154 alkalommal állt már a dobogón, de ezúttal annyira váratlanul érte a harmadik hely, hogy egyszerűen elfelejtette, mit is kellene csinálnia”.

Az olaszok érthetően boldogan írtak a Ferrari valenciai diadaláról. A La Stampa „mestermunkaként” jellemzi Alonso teljesítményét: „a 11. helyről a futamgyőzelemig”. A Corriere della Sera szerint a spanyol valóságos „hőstettet” hajtott végre: „A tündöklő Alonso előzött, győzött és a vb-pontversenyben maga mögé utasította Hamiltont és Vettelt is”. A La Repubblica tömörebben értékelte a Ferrari-győzelmet: „A legjobb. Alonso, az előzések mestere”.

Alonso legszebb versenye

A francia Libération szerint Alonso „pályafutása legszebb versenyét” futotta Valenciában. „Csodás módon örvendeztette meg szurkolóit, maga mögé utasítva két világbajnokot, Kimi Räikkönent és Michael Schumachert”. A Le Figaro pedig nemes egyszerűséggel a „káosz királyként” írta le az idén második futamgyőzelmét szerző spanyolt.

Németországban Schumachert dicsérték a lapok, melyre a Mercedes pilótája rá is szolgált. „Ezúttal Schumacher mellé állt a szerencse. A mester úgy éledt fel hamvaiból, mint egy főnix, s végül a harmadik helyen ért célba Valenciában.”

Forrás: MNO, MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.