Fradi–Lunde: a második felvonás

Arday Attila

Arday Attila

2016. február 13., szombat 07:11

A nőknél a Bajnokok Ligája-középdöntő két csoportjának legnagyobb rangadóját tartják a hétvégén. Ez az I. csoportban a Ferencváros–Rosztov mérkőzést jelenti szombaton 15 órától a Syma-csarnokban.

Január elején Oroszországban 23-21-re kapott ki a magyar bajnok. Katrine Lundéval nem tudtak mit kezdeni a Ferencváros legnevesebb lövői, Zácsik Szandra és Szucsánszki Zita gól nélkül maradt.

Egy héttel később itthon sokkal jobb arcát mutatta az FTC a Larvik ellen, a legutóbbi fordulóban, Nagybányán viszont megint nem lehetett ráismerni, és súlyos vereséget szenvedett. Hazai pályán, fanatikus tábora előtt viszont még százszázalékos.

A II. csoportban a Győr – nagyon hullámzó ősz után – eddig hibátlan 2016-os esztendőt produkál a BL-ben is. Térdsérülések miatt majdnem eltűntek belőle a magyar játékosok, de a csapategység erős, Podgoricában pedig sok lelkierőre is szükség lesz vasárnap 19 órától.

Itt is fanatikusok uralják a légkört, a házigazdákat pedig agresszió jellemzi a pályán, ráadásul a montenegrói Katarina Bulatovic és a román Cristina Neagu férfiúi képességekkel bír, már ami a lövőerőt illeti. A Podgorica január elején 22-20-ra kikapott Győrben, itt ráadásul azonos pontszámmal vezeti a csoportot a két mostani ellenfél.

A férfiaknál a januári Eb miatt tartott hosszú szünet véget ért a BL-ben, az első idei meccs talán csak bemelegítés lesz a magyar kluboknak.

Az A csoportban jelenleg harmadik veszprémiek a nyolcadik, vagyis sereghajtó Besiktas vendégei lesznek szombaton 17 órától, itthon nem volt gond a török csapattal (33-25). „Ez lesz az első mérkőzés, amelyen valóban mindannyian együtt leszünk, hiszen a korábbi sérültek és Nagy László is készen áll a játékra” – mondta az isztambuli csata előtt klubja honlapján Christian Zeitz, a német jobbátlövő.

A B csoportban a negyedik Szeged vasárnap 17 órától fogadja az utolsó helyezettet, a Koldingot. Ősszel Dániában is egyértelműen jobb volt Carlos Pastor csapata (22-27), azóta edzőt váltott a Kolding, idén már a spanyol Carlos Ortega irányítja, akit a szezon elején menesztettek Veszprémből.

Mind a négy mérkőzést a Sport 1 közvetíti.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.02.13.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.