Franck Schleck bízik a B próbában

KG

2012. július 18., szerda 12:41, frissítve: hétfő 20:50

A francia országúti kerékpáros körversenytől kedden visszalépett luxemburgi Frank Schleck kéri a B próba elvégzését, miután vizeletében vízhajtót találtak a szombati szakasz után levett doppingmintában.

A 32 éves bringás kijelentette: nem fogyasztott tiltott szert, ha a második ellenőrzés megerősíti az elsőt, akkor valamilyen mérgezéssel kerülhetett szervezetébe a xipamid nevű hatóanyag. Schleck tavaly harmadik volt a Touron, idén pedig a 12. helyen állt összetettben. Testvére, Andy – akit a spanyol Alberto Contador doppingvétsége miatt utólag a 2010-es Tour győztesének hirdettek ki – sérülés miatt kihagyta az idei viadalt.

A xipamid olyan vízhajtó, amelynek kimutatása nem jár automatikus eltiltással – és a büntetési tétele is enyhébb, mint más, „erősebb” doppingszereknél –, ám Schleck csapata, a RadioShack jobbnak látta visszaléptetni a kerekest.

A vasárnapig tartó Tour keddi szünnapja után szerdán a Pau és Bagneres-de-Luchon közötti 197 km-es, pireneusi szakasz vár a mezőnyre.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.