Futamgyőzelemmel döntős 400-on a magyar fiú

KG

2012. június 28., csütörtök 18:46, frissítve: péntek 23:50

Deák Nagy Marcell kiváló futással, futamgyőztesként bejutott a férfi 400 méteres síkfutás döntőjébe a Helsinkiben zajló atlétikai Európa-bajnokságon. A hollandiai Stadskanaalban rendezett paraatlétikai Európa-bajnokságról pedig két bronzérmet hoznak haza a magyarok.

A junior vb-ezüstérmes, Universiade-győztes gödöllői futó az első elődöntős futamban kapott helyet, és ott a rajt után jól kapott lábra, majd szép, egyenletes tempóban haladt, a célegyenesben pedig óriásit küzdve előzte meg valamennyi vetélytársát. A mindössze 20 éves atléta végül idei legjobbjával, 45.68 mp-es eredménnyel lett első.

Pars Krisztián bejutott a férfi kalapácsvetés döntőjébe, míg Németh Kristófnak csupán 39 centiméter hiányzott a fináléhoz. Bővebben>>>

A tavaly az Universiade mellett a junior Eb-n is aranyérmes Deák Nagy mindössze 26 századdal maradt el saját országos csúcsától. A 400 fináléját péntek este rendezik.

A súlylökő Márton Anita is bejutott a döntőbe: a tavaly fedett Eb-n ötödik helyezett versenyző 16,69 méterrel kezdett a selejtezőben, majd 16,74 következett, s harmadikra érte el legjobbját, 17,30-at. Bár a szint 17,40 méter volt, ám ennél csak hatan tudtak jobbat, így Márton Anita a hetedik helyen biztosan került a pénteki fináléba. Súlylökésben mindkét magyar atléta döntős, Márton mellett Kürthy Lajos is bekerült szerdán az ugyancsak pénteken sorra kerülő fináléba.

Két bronz Hollandiából


A magyarok a hollandiai Stadskanaalban rendezett paraatlétikai Európa-bajnokság csütörtöki befejező napján két bronzérmet szereztek. A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint Biacsi Ilona 1500 méteren, Kálmán Krisztina pedig súlylökésben lett harmadik. Az utolsó nap bővelkedett kiemelkedő eredményekben, összesen hat világcsúcs született.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.