Gary Anderson maradt a dartsosok királya

MTI

2016. január 3., vasárnap 22:43, frissítve: hétfő 09:51

A címvédő Gary Anderson nyerte vasárnap a darts-világbajnokságot. A második helyen kiemelt skót játékos a londoni Alexandra Palace-ben rendezett döntőben nagy csatában, 7-5-re múlta felül a szintén kétszeres világbajnok, ötödikként rangsorolt angol Adrian Lewist.

A 45 esztendős Anderson mostani sikerével harmadik döntőjéből második címét nyerte, az egyetlen fináléját 2011-ben éppen Lewis ellen vesztette el. (A fenti videóban megnézheti a világbajnoki döntő utolsó legjét.)

Gary Anderson a mostani ellenfele, valamint a sportág élő legendája, Phil Taylor után a harmadik dartsozó lett, aki megvédte címét a vb-k történetében.

Kilencnyilas kiszálló

Szombat éjszaka a friss világbajnok Gary Anderson kilencnyilas kiszállót dobott a holland Jelle Klaasen ellen a londoni torna elődöntőjének első játszmájában.

Kocsmasport?
Bármilyen furcsa, de már évek óta hozzászokhattunk ahhoz, hogy egy bizonyos, korábban a kocsmákban űzött versengés december közepétől január elejéig nézők tízmillióit hozza lázba. A darts mára elképesztő népszerűségnek örvend.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.