Gólvonal-technológia lesz az FTC-nél

2014. július 23., szerda 14:21

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége keddi ülésén egyebek között engedélyezte a Ferencváros új stadionjában a gólvonal-technológia alkalmazását, valamint 129 millió forintra emelte a Magyar Kupa összdíjazását.

A szövetség honlapja szerint a testület tagjai hozzájárultak ahhoz, hogy a világbajnokságon alkalmazott rendszert használják a Groupama Arénában, amelyben Magyarországon elsőként a legmodernebb technika segíti majd a játékvezetőket annak megítélésében, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon.

Pénzelosztási változtatások

Az elnökség a következő szezonra a bajnokság pénzelosztási rendszerén is módosított, a Magyar Kupa díjazását pedig emelte. Ez utóbbi sorozatban az aranyérmes 30 millió forintot kap majd a kieséses rendszerben gyűjtött díjazása mellé.

Az NB I-ben a normatív és az eredményességi díjazás mellett továbbra is kiemelt és megemelt súllyal dotálja majd a szövetség azon klubokat, amelyek MLSZ-nevelésű futballistákat foglalkoztatnak. Újdonság azonban, hogy nem csupán a fiatal játékosok, hanem valamennyi hazai labdarúgó foglalkoztatását támogatja a rendszer, ugyanakkor a 23 év alatti labdarúgók esetén másfélszeres, a 21 évnél fiatalabbak szerepeltetése pedig kétszeres szorzóval számít a pénzelosztásnál.

Kovács Ferenc irányít

Az utánpótlásképzés reformjának folytatása érdekében a program előrehaladásának ellenőrzésére Kovács Ferenc sportigazgató kapott felhatalmazást. Munkáját az általa vezetett utánpótlás-tanácsadó testület segíti, mely folyamatosan felügyeli és ellenőrzi a reform megvalósulását, szükség esetén pedig kezdeményezi az elnökség döntését.

„A reform három pillére a régiós felelősségű utánpótlásközpontok szakmai irányítása, a korosztályos válogatottak versenyeztetése, valamint a labdarúgó-egészségügyi központ kialakítása, amely Telkiben kerül felállításra, és amely a korosztályos válogatottak teljesítménynövelésének támogatása mellett a regionális utánpótlásközpont egészségügyi kritériumrendszerét is kidolgozza, illetve ellenőrzi” – áll az MLSZ honlapján.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A Ferencváros stadionja

A bajnoki bronzérmes Ferencváros csapatának új stadionja több szempontból rendkívüli: ebben a stadionban található az ország legnagyobb acélszerkezete, s nincs több olyan épület a fővárosban, melybe ennyi beton épült volna. Fürjes Balázs budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos kiemelte: ebben a kategóriában ez a világ leggyorsabban felépült arénája, amely a XXI. század technikai vívmányait felhasználva Európa legkorszerűbb, valamint leginkább környezettudatos stadionja is. A pályán zajló eseményeket a közönség 200 LCD-kijelzőn követheti.

A stadionavatón a Ferencváros a korábbi BL-győztes angol sztárcsapat, a Chelsea csapatát fogadja augusztus 10-én.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.