Guardioláék most már nemzetközi színtéren bizonyítanának az arab tulajnak

Bucsy Levente

Bucsy Levente

2018. február 13., kedd 13:13, frissítve: kedd 16:41

Egy svájci sportkutató cég kikalkulálta: a világ aktuálisan legértékesebb csapata a Manchester City, a gárda jelenlegi keretére euróban kifejezve 878 milliót szórt ki eddig az abu-dzabi Manszúr sejk. Hogy a pénz tud-e focizni, azt ugyanakkor „végre” nemzetközi színtéren is kéne bizonyítania Josep Guardiola alakulatának. E szigorúnak tetsző mondat mögött bizony valós teljesítménykényszer áll, mert a City a legutóbbi négy BL-nyolcaddöntős párharcából hármat elbukott, igaz, kétszer is a veszedelmes Barcelona ellen.

No és aktuális – hogy, hogy nem, svájci – ellenfele aztán tényleg nem világverő, a kicsi Basel eddigi mindkét nyolcaddöntője végállomás volt. Az angol bajnokságot utcahosszal (16 pont) vezető City vágyai a téli pihenő után amúgy is merészebbek. A két évvel ezelőtti BL-elődöntő jelentette lécet már idén átugorná, ehhez lenne nulladik feladat a Basel kisöprése – a főpróba meggyőző volt, a 2015/2016-os Premier League-győztes Leicester Cityt a négy gólt vágó Sergio Agüero vezérletével húzták karóba a hét végi bajnokin.

A manchesteriek alpesi győzelme a fogadóirodák szerint annak ellenére is nagyon valószínű – 1,4-nél is alacsonyabb a szorzó –, hogy a márciusi angliai visszavágón elég mindent eldönteni.

A másik keddi párharc jóval szorosabbnak ígérkezik: a hétvégén a téli szünetben jól bevásárolt Arsenalt Harry Kane góljával verő Tottenham a hozzá hasonlóan régóta veretlen Juventus otthonába látogat. A tippelőknek aranybánya ez a tusa, minden eshetőségre 2 fölötti az odds. Meglehet, gólszegény 90 perc elé nézünk: a torinóiak tavaly november 19. óta mindössze egyetlen gólt kaptak tétmeccsen. A mérkőzések szokás szerint 20.45-kor kezdődnek, a bázelit a Sport 1, a torinóit az M4 adja.

Érdekes, az Európa-ligában is rügyeznek már a fák, a szerb Crvena zvezda kedden fogadja a CSZKA Moszkvát. Az El-ben egyébként három magyaros csapat is áll még, Gulácsi Péter Lipcséje, Kádár Tamás Dinamo Kijevje és a súlyos sérüléséből pár hete felépült Kleinheisler László kazah Asztanája.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.02.13.

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.