Gyárfás nem megy Győrbe, a kapitány nem beszélt Hosszúval

Sz.L.

2016. április 12., kedd 11:24, frissítve: kedd 13:22

Az MNO információi szerint Gyárfás Tamás távollétében rendezik a győri országos bajnokság első napját. Hétfőn este Hargitay András, a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitánya az M4 Sport Sport7fő című műsorában elmondta, egyelőre nem beszél Hosszú Katinkával.

Kedden a váltóversenyekkel kezdődik Győrben az országos úszóbajnokság. Előtte Cseh László, Gyurta Dániel és Jakabos Zsuzsanna jelenlétében sajtótájékoztatót tartanak, amelyen a magyar csapat egyik főtámogatója, az Arena bemutatja a speciális, új dresszeket, amelyekben a magyar versenyzők úszhatnak majd a májusi Európa-bajnokságon és a riói olimpián.

Az MNO információi szerint Gyárfás Tamás úszóelnök ma nem lesz jelen az úszó-ob első napján. Az országos bajnokság szombatig tart. Korábban jeleztük, hogy Győr polgármestere, a MOB elnöke, Borkai Zsolt a napokban az úszó-ob helyszínén ismerteti véleményét a Kiss László-üggyel kapcsolatban.

Másodlagos

Hargitay András, a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitánya az M4 Sport Sport7fő című műsorában elmondta, hogy egyelőre nem beszél Hosszú Katinkával, mert szerinte mindez másodlagos – írja az MTI.

„Hosszú Katinkával tavaly októberben beszéltem utoljára. Úgy tűnik, Hosszú a magyar úszósport vezetőivel nem kíván beszélni, és az olimpiai bizottsággal sem” – kezdte Hargitay, akit a hazai sportági szövetség (MÚSZ) hétfőn nevezett ki a múlt héten lemondott Kiss László utódjául.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy a többszörös világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka amerikai felkészülése nyugodt körülmények között zajlik.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

„Ő most a saját útját járja, és ha ez az út beigazolódik, azaz megnyeri az olimpiát és jó eredményeket ér el, akkor nekem nincs arra szükségem, hogy velem beszéljen. Az a fontos, és azt kívánom neki tiszta szívemből, hogy érje el azokat az eredményeket, amiket a legjobban szeretne. Mert ez a mi érdekünk is, ez egész Magyarország érdeke, és Hosszú Katinkának is ez az érdeke. Nem az a fontos, hogy kivel áll szóba, vagy kivel nem, az csak másodlagos” – szögezte le Hargitay, aki versenyzőként a sportág első magyar világbajnoka volt.

„Hatalmas traumát élt át” Kiss László

Az úszóválogatott szakvezetője azt is elárulta, hogy kikérné elődje, Kiss László véleményét, mert „azt a tapasztalatot, amit az elmúlt időben felhalmozott, nem lehet csak úgy eldobni”. Már beszélt is a 75 éves edzővel, de azt egyelőre nem tudja, Kiss mennyire akar részt venni a munkában.

„Hatalmas traumát élt át. 55 évvel ezelőtt kétségtelenül egy, a bíróság által elítélt eseményben vett részt. Azt gondolom, ezért megbűnhődött. Lehetséges, hogy teljesen hátat fog fordítani az úszósportnak, lehet, hogy sokan pont ezt akarják” – vélekedett Hargitay András, aki eddig az utánpótlás-válogatott kapitányaként tevékenykedett.

Kiss Lászlóról múlt kedden a Privátkopó.hu portál írta meg, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember csütörtökön a magyar sport érdekeire, valamint a személyét ért támadás folytán megrendült egészségi állapotára hivatkozva lemondott tisztségéről. Egyben jelezte, hogy az „ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében” megtette a szükséges lépéseket.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.