Gyárfás Tamás megvédte Hosszú Katinkát

Sz.L.

2016. január 17., vasárnap 17:26, frissítve: vasárnap 17:33

Hivatalos tájékoztatás Hosszú Katinka jelentési kötelezettségeiről.

A Magyar Úszószövetség elnöke, Gyárfás Tamás a Swimvortex szakportálon megjelent, a Hosszú Katinka jelentési kötelezettségeiről, valamint a versenyző és a szövetség közötti nézeteltérésről szóló cikkre reagált. A szövetség elnöke hivatalos nyilatkozatot küldött az újság szerkesztőségébe.

Gyárfás kijelenti, hogy Hosszú Katinka a versenyidőszakon kívül is minden alkalommal időben tájékoztatott a hollétéről, elérhető volt a doppingellenőrök számára. A közlemény magyar nyelvű változatát közöljük.

„A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) mindössze azt szerette volna, ha a versenyző Kiss László szövetségi kapitányt közvetlenül tájékoztatja a tartózkodási helyéről, hogy ne más forrásból kelljen megtudnia, éppen hol edz vagy versenyez. Ez az eljárás jellemzi a kapitány és a versenyzők kapcsolatát évek óta, és ennek adott nyomatékot a Magyar Úszó Szövetség a hét elején megjelentetett nyilatkozatában.

Nem sokkal a nyilatkozat megjelenése után Hosszú Katinka elküldte a szövetségünknek az austini, a nizzai és az amiens-i versenyre szóló rajtkérelmét, amelyet a MÚSZ azonnal visszaküldött a versenyzőnek.

Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy Hosszú Katinka mindig eleget tett a tartózkodási helyével kapcsolatos jelentési kötelezettségeknek és a doppingellenes mozgalomban betöltött szerepe – ahogy a MÚSZ-é sem – soha nem volt megkérdőjelezhető.”

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.