Gyárfásék nem engedik el Kiss László kezét

MNO

2016. április 6., szerda 12:06, frissítve: szerda 12:39

A Magyar Úszó Szövetség és az edzőbizottság is változatlanul bizalmat szavaz az úszók szövetségi kapitányának.

A Magyar Úszó Szövetség szerdán délelőtt két ülést tartott. Előbb a sportág vezetői, majd az edzőbizottság tagjai szavaztak arról, hogy Kiss László a kedden újra elővett, több évtizeddel ezelőtti nemi erőszakos ügye nyomán változatlanul szövetségi kapitányként tevékenykedjen-e vagy le kell váltani.

– A jelenlévők mindkét találkozón egységesen úgy döntöttek, hogy a szövetségi kapitánynak változatlanul bizalmat adnak. Az edzőbizottság tagjai mindezt egy közleményben aláírásukkal erősítették meg – tájékoztatta az úszószövetség az MTI-t.

Az úszószövetség első embere, Gyárfás Tamás ma reggel a TV2 Mokka műsorában elmondta, hogy nem ítéli el Kisst, aki élt az élettől kapott új eséllyel és magas szinten bizonyított edzőként és szövetségi kapitányként.

Kiss Lászlóról kedden írta meg a Privátkopó.hu internetes portál, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. Az MNO információja szerint Kiss egy, a politikával jó kapcsolatot ápoló pártfogónak köszönhette, hogy a rá kiszabott három év helyett egy év nyolc hónap után szabadult. A Fullánk.com abban az időben ismert olimpikonról ír, aki segített Kissnek a korábbi szabadulásban.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.