Gyárfásnak elege van, Hosszút és Kisst is akarja

B.M.L.- SZ.L.

2016. január 7., csütörtök 19:17

Továbbra is élvezi a kormányzat támogatását a Magyar Úszó Szövetség elnöke, és meg sem fordult a fejében, hogy Hosszú Katinka kifakadásával őt akarná félreállítani a hatalom. Gyárfás Tamás mindenesetre nagyon meglepődött Kiss László lemondásán, és mindent megtesz azért, hogy mind Hosszú Katinkát, mind pedig Kiss Lászlót megmentse a magyar úszósport számára.

Noha a szerdai nappal lezártnak tekinti az úszószövetség és Hosszú Katinka közötti vitát, Kiss László szövetségi kapitány lemondása kissé átírta Gyárfás Tamás eredetileg elképzelt forgatókönyvét. Az előzményekről itt olvashat.

– Elég volt! Immár két embert kell úgymond visszahódítanunk, hívom Katinkát, és hívom Kiss Lászlót, mindkettőre szükség van. Tehát nem vagy Katinkára, vagy Kiss Lászlóra, hanem Katinkára és Kiss Lászlóra. Amikor utóbbi felhívott, azt kérdeztem tőle, miért nem velem beszélt először, azt felelte: attól tartott, hogy netán meggyőzöm – márpedig neki ebből elege van. Fájdalmas, keserű volt a hangja – jelentette ki az úszók elnöke.

Egyértelműen azon a véleményen van, hogy Hosszú Katinkával tisztázni kell mindent, és a megoldást közösen kell megtalálni a jelenkor legjobb magyar úszónőjének problémáira.

– Ugyanakkor tisztelem Kiss László azon álláspontját, hogy a szerdai sajnálatos események után nem akarja felvenni az úszóval a kapcsolatot, de én mindenképpen keresem Hosszú Katinkát. Olvastam Szabó Tünde sportállamtitkár asszony levelét, ami a Magyar Úszó Szövetségnek szólt. Egy összejövetelt kezdeményezett, magam is kész vagyok erre. Én azt akarom, hogy ezt zárjuk le, ezt a vitát, mindkét fél vonja le a tanulságokat. Minden jó szándékú elképzelést szívesen fogadunk, és az a célunk, hogy nyugodt légkörben lehessen készülni az előttünk álló feladatokra – közölte portálunkkal Gyárfás Tamás, aki hozzátette, ebben az ügyben abszolút nem érzi, hogy politikai nyomás lenne rajta, amivel a lemondását szeretnék kikényszeríteni.

– Bírom az Orbán-kormány támogatását! Eddig mindent megkaptam, amit kértem a sportág számára, a magyar úszósport még soha ennyi támogatást nem kapott: uszodák épülnek, világbajnokságot rendezünk. Szóval nem érzem azt, hogy ne kapnék elegendő támogatást. Nem érzem azt, hogy akadály volnék. De ígérem, ha a helyzet változik, akkor levonom a tanulságokat.

Az úszószövetség elnökével készült teljes interjút a január 8-án megjelenő Magyar Nemzetben teljes egészében elolvashatják.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.