Gyarmati Panka meghódította a világot

MTI

2016. január 28., csütörtök 03:52, frissítve: csütörtök 08:36

Gyarmati Pankát választotta a múlt hét legjobb női hódeszkásának a Nemzetközi Síszövetség (FIS), amely ebből az alkalomból egy részletes sportolói életrajzot is közölt a honlapján.

A 23 éves magyar versenyző múlt csütörtökön sporttörténelmi sikert ért el, ugyanis megnyerte a hódeszkások világkupa-sorozatának slopestyle versenyét (trükkös akadályverseny) az egyesült államokbeli Mammoth-ban, ezzel a havas sportok első magyar vk-győztese lett.

A hazai szövetség szerdai tájékoztatása hangsúlyozza, hogy magyar sportoló először lett a hét legjobbja a FIS-nél, amely a következő kommentárral osztotta meg bejelentését: „Azzal, hogy első magyarként világkupaversenyt nyert, Panka nemcsak hazájának hőse lett, hanem a miénk is!”

A slopestyle a szabad stílusú hódeszkások azon szakága, amelyben egy ugratókkal és korlátokkal, valamint egyéb mesterséges elemekkel tarkított lejtőn lecsúszva mutatnak be trükköket – szaltókat, forgásokat és csúszásokat – a versenyzők. A pálya körülbelül ezer méter hosszú. A sportolókat összbenyomás alapján hattagú zsűri pontozza, a választott trükkök technikai nehézsége, változatossága, a pálya kihasználása, valamint a versenyző kreativitása és stílusa alapján. A szám 2014 óta szerepel az olimpia műsorán.

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.