Gyurta megkönnyezte ellenfele búcsúját

Szilágyi László

2016. április 12., kedd 19:17, frissítve: kedd 19:22

Még nem értékeli saját úszását, a focit háttérbe szorítja, és nagyon drukkol a Warriors kosárcsapatának az olimpiai bajnok mellúszó. Az országos bajnokság kezdetén faggattuk.

– Hogy értékeli a mai „csobbanást”?
– Nagyon rég nem versenyeztem, így már alig vártam, hogy végre medencében, komoly tétért menő versenyen álljak rajthoz.

– Versenyen nem volt, edzőtáborban annál inkább. Létezik versenyéhség, hogy a monoton edzések után ki van hegyezve arra, hogy végre versenyezhessen?
– Igen, persze! Voltunk Dohában, Floridában és persze Hódmezővásárhelyen, ahol tisztességesen készültünk, de hangsúlyozom, már hiányzott a versenyzés. Én egyébként is szeretek versenyezni.

– A váltó…
– Ha a kazanyi világbajnokságra gondol, akkor nyilván sajnálom azt, ami történt, hogy nehéz helyzetbe hoztam a srácokat, de bízom benne, hogy éltünk az utolsó esélyünkkel és megszereztük a riói indulást jelentő jogot az országos bajnokságon.

– Jó formában érzi magát?
– Nem most kell csúcsformában úsznom, ez teljesen világos. A szombati utolsó versenynap után érdemes részletesen értékelni a teljesítményemet.

– Az elmúlt napokban bejelentette a visszavonulását a négyszeres olimpiai bajnok japán vetélytársa, Koszuke Kitadzsima, miután nem tudta kiharcolni az olimpiai szereplés jogát.
– Néztem a képeket, és megmondom, kicsit meg is könnyeztem az ő búcsúját. Fantasztikus alakja volt a mellúszásnak, kiemelkedő egyéniség. Nagyon tisztelem, és hiányozni fog a medencéből, a versenyekről.

– Az úszó-ob alatt van ideje követni a kedvenc futballcsapatainak mérkőzését. Ma az Újpest, holnap a Barcelona játszik.
– Igen, tudom, de ezekben a napokban kicsit hátrébb szorul a foci. Annak viszont nagyon drukkolok, hogy a Golden State Warriors megdöntse a Chicago Bulls győzelmi rekordját az NBA-ben.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.