Hanga Ádám a Barcelona legjobbja lett, mégis újra kikapott a csapata

MN

2017. október 25., szerda 09:11, frissítve: szerda 10:15

Hanga Ádám egyre nagyobb formában játszik a Barcelonában, és egyre nagyobb bizalmat is élvez. A magyar kosárlabdázás jelenlegi legnagyobb egyénisége több mint 32 percet tölthetett a pályán az Euroligában, vagyis az európai kosárlabdázás legfontosabb nemzetközi kupasorozatában, ezúttal a katalán együttes legjobbjaként 19 pontot dobott, miközben tízszer leszedte a lepattanót, és adott két gólpasszt. Sőt ezzel Hanga – akit korábban a sorozat legjobb védőjátékosának választottak – a meccs legeredményesebb játékosának bizonyult a vendég Zalgiris Kaunas szerb kosarasával, Vasilije Miciccsel együtt. 

A magyar válogatott csapatkapitánya olyan nagyon mégsem örülhetett a végén, mert csapata otthon 81-75-re kikapott a litván együttestől. Amiatt pedig pláne nem lehet hurráhangulat Katalóniában, hogy a Barcelona sorozatban harmadszor kapott ki: a múlt héten az Euroligában a szerb Crvena zvezda, a spanyol bajnokságban pedig az Estudiantes győzte le.

Hanga Ádámnak a mostani az első szezonja a Barcelonában, nyáron hosszú huzavona után került baszk csapatától a katalánokhoz, követve korábbi edzőjét. A megállapodás nyár végi aláírása után későn, augusztusban csatlakozott a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő válogatotthoz, de ott így is kulcsszerepe volt abban, hogy Kolozsvárról a csehek és a románok legyőzésével sikerült a továbbjutás a nyolcaddöntőbe.  

A szerkesztő ajánlja

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.

Stier Gábor

Theresa May és a Nyugat sokat segített Putyinnak

Komoly reformokra a széles körű felhatalmazás ellenére sem nagyon számít a lapunk által megkérdezett politológus, Ilja Grascsenkov. Interjú.

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.