Hanga Ádám a Barcelona legjobbja lett, mégis újra kikapott a csapata

MN

2017. október 25., szerda 09:11, frissítve: szerda 10:15

Hanga Ádám egyre nagyobb formában játszik a Barcelonában, és egyre nagyobb bizalmat is élvez. A magyar kosárlabdázás jelenlegi legnagyobb egyénisége több mint 32 percet tölthetett a pályán az Euroligában, vagyis az európai kosárlabdázás legfontosabb nemzetközi kupasorozatában, ezúttal a katalán együttes legjobbjaként 19 pontot dobott, miközben tízszer leszedte a lepattanót, és adott két gólpasszt. Sőt ezzel Hanga – akit korábban a sorozat legjobb védőjátékosának választottak – a meccs legeredményesebb játékosának bizonyult a vendég Zalgiris Kaunas szerb kosarasával, Vasilije Miciccsel együtt. 

A magyar válogatott csapatkapitánya olyan nagyon mégsem örülhetett a végén, mert csapata otthon 81-75-re kikapott a litván együttestől. Amiatt pedig pláne nem lehet hurráhangulat Katalóniában, hogy a Barcelona sorozatban harmadszor kapott ki: a múlt héten az Euroligában a szerb Crvena zvezda, a spanyol bajnokságban pedig az Estudiantes győzte le.

Hanga Ádámnak a mostani az első szezonja a Barcelonában, nyáron hosszú huzavona után került baszk csapatától a katalánokhoz, követve korábbi edzőjét. A megállapodás nyár végi aláírása után későn, augusztusban csatlakozott a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő válogatotthoz, de ott így is kulcsszerepe volt abban, hogy Kolozsvárról a csehek és a románok legyőzésével sikerült a továbbjutás a nyolcaddöntőbe.  

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.