Hazánk nem érintett a világra szóló botrányban

LM

2012. június 18., hétfő 13:04, frissítve: hétfő 13:40

Magyarország nem érintett a londoni játékok jegyeladásaival kapcsolatban kirobbant botrányban Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára szerint.

„A jegyértékesítést csakis a Pegazus Sport Tours végzi, ha jól tudom, minden belépőt eladtak már” – mondta Molnár hétfőn a Digisport Reggeli start című műsorában. – A korábbi körültekintésünk miatt hála Istennek kimaradtunk a NOB mostani jegyeladási botrányából – még a gyanúsítgatások köréből is. Teljesen biztos vagyok abban, hogy ez az ügy nem érhet el minket – fogalmazott. A főtitkár kiemelte, hogy a MOB teljesen kimarad az olimpiai jegyek forgalmazásából, nincsenek VIP-jegyek, baráti ajándék- és jutalombelépők. „A MOB a szponzoroknak, partnereknek csakis pénzért vásárol, és elszámol velük. Ajánlom a botrányba keveredett országoknak, hogy a jövőben kövessék a szigorú magyar gyakorlatot” – mondta.

Botrány

A botrányt az angol The Sunday Times robbantotta ki vasárnap. Az újság beszámolója szerint több tucatnyi ország – köztük kelet-európaiak – olimpiai bizottságainak vezető illetékesei és nemzeti jegyterjesztő ügynökségeinek képviselői próbáltak eladni illegálisan, esetenként a hivatalos ár sokszorosáért belépőjegyeket a lap álcázott riportereinek.

Olimpikonok

Molnár Zoltán beszélt az olimpiára utazó magyar csapatról is. Jelezte, hogy a végleges sportolói létszám július 6-ára lehet meg, s az első versenyzők július 17-én érkeznek majd meg Londonba. A szombati MOB-közgyűlésen derült ki, hogy a megnyitón a magyar zászlót Biros Péter háromszoros ötkarikás bajnok vízilabdázó viszi majd.

„Olimpiai zászlóvivőnek mindenképpen a háromszoros aranyérmes pólósok közül akartunk valakit, voltak Biros Péternek vetélytársai, de a kiválasztást Kemény Dénesék intézték, rájuk bíztuk a döntést, a kijelölést” – mondta ezzel kapcsolatban Molnár Zoltán.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.