Hemzsegtek a bulin az olimpiai bajnokok + Képek

LM

2011. december 11., vasárnap 18:08

Hagyományos karácsonyi összejövetelüket tartották vasárnap a magyar olimpiai érmesek, akiknek találkozóján – mint a párbajtőrcsapattal kétszeres ötkarikás győztes – Schmitt Pál köztársasági elnök is részt vett.

Borkai Zsolt, a MOB szintén olimpiai aranyérmes elnöke több mint másfél száz egykori élsportolót köszönthetett, köztük a Tokióban győztes Pézsa Tibor kardvívót és a Montrealban nyertes Németh Miklós gerelyhajítót, akik ezúttal első alkalommal voltak jelen ilyen eseményen.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság első embere elismeréssel beszélt a jelen lévők egykori sikereiről, s részletesen szólt a sporttörvény módosításával bekövetkező változásról, amelynek értelmében a MOB veszi át a stratégiai ágazatként kezelt hazai sportélet irányítását. Amint azt Borkai hangoztatta: mindez óriási lehetőség és egyben rendkívüli felelősség, nagy munka vár a testületre és a MOB-irodára.

Születésnaposok

Dömötör Zoltán, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke köszöntötte az év folyamán kerek születésnapjukat betöltő bajnoktársait s azokat, akik ez évben 35. életévüket elérve január 1-jétől már olimpiai járadékban részesülnek.

A találkozón születésnapi emlékplakettet vett át a 35 éves Gergely István és Vári Attila vízilabdázó, a 60 éves Tordasi Ildikó tőrvívó és Gedővári Imre kardvívó, a 70 éves Felkai László vízilabdázó, Ihász Kálmán labdarúgó és Konrád János vízilabdázó, a 75 éves Sákovicsné Dömölky Lídia és Marosi Paula tőrvívó, valamint Németh Ferenc öttusázó, a 80 éves Bárány Árpád párbajtőrvívó és Hevesi István vízilabdázó. A plakettet később veszi át a 35 éves Biros Péter, Fodor Rajmund, Kásás Tamás és Székely Bulcsú vízilabdázó, Polgár Judit sakkozó, a 75 éves Fábián László kajakozó, a 85 éves Grosics Gyula labdarúgó és a 90 éves Keleti Ágnes tornásznő.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.