Hibátlan gyakorlat Berki célja

PR

2012. április 4., szerda 15:20

A kínai Világkupán kezdi meg az idei szezont Berki Krisztián, a lólengés kétszeres világbajnoka, aki Hídvégi Viddel együtt szerepel a hétvégi meghívásos viadalon.
Mint ismert, a tornász Berki Krisztián és a kick-boxos Dancsó Zoltán lett az elmúlt év sportolója a Nemzeti Sportszövetségnél (NSSZ), amely a hagyományoknak megfelelően az idén februárban díjazta a hazai sportélet tavalyi legjobbjait.

A hazai szövetség (MATSZ) szerdai tájékoztatása szerint a Cepóban (Zibo) sorra kerülő eseményre szerenként 12 versenyző kapott meghívót, a selejtezőket szombaton, a négyfős döntőket vasárnap rendezik meg.

„Nagyon várom már az év első versenyét, a felkészülés miatt ugyanis sokat voltunk egy helyben, nem utaztunk" – idézte Berkit a MATSZ közleménye. – „A célom, hogy az elmúlt időszakban néha kicsit rakoncátlankodó kezem teljesen jól működjön kint, és a felkészülésemnek megfelelően hibátlan gyakorlatot tudjak bemutatni. Persze egyelőre még nem vagyok csúcsformában, de ez még nem is az az időszak. Az biztos, hogy minimum 6,7-es lesz a kiindulópontom, hogy ehhez mit kell még hozzátennem, az a helyszínen kiderül.”

Az MNO korábban interjút készített Berki Krisztiánnal, melyet itt olvashat.

A tavaly októberi, tokiói vb-n londoni olimpiai kvótát szerzett tornász jövő csütörtökön Budapesten is versenyez, ekkor rendezik a Tornacsarnokban az egyéni összetett országos bajnokságot, amely egyben selejtező a jövő hétvégén sorra kerülő szerenkénti döntőkre. Berki mellett az ötkarikás indulási jogot januárban megszerző Hídvégi is indul a viadalon, amely a férfiaknál válogató a május 19-én kezdődő, franciaországi Európa-bajnokságra.

A szintén olimpiai kvótás Böczögő Dorinát szombaton, a Tornacsarnokban sorra kerülő, felnőtt és utánpótlás szer országos bajnokságon, ugrásban és gerendán láthatja a hazai közönség.

 

A

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.