Hihetetlen sikert arattak ifjú kajakosaink

KA

2012. július 16., hétfő 10:26, frissítve: kedd 16:04

A magyar versenyzők 13 arany-, 9 ezüst- és 4 bronzérmet gyűjtöttek, s ezzel toronymagasan az élen végeztek az éremtáblázaton, és megnyerték a nemzetek közötti pontversenyt is a portugáliai Montemor-o-Velhóban rendezett ifjúsági és U23-as kajak–kenu Európa-bajnokságon.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a vasárnapi 500 méteres finálékban összesen hét aranyat szereztek a piros–fehér–zöld színek képviselői. Az U23-asok között elsőként ért célba a női kajaknégyes (Kárász Anna, Csipes Tamara, Szabó Petra és Vad Ninetta), Dombvári Bence és Csipes (mindkettő K-1), a két kajakos duó, Noé Bálint és Noé Milán, illetve Kárász és Vad, továbbá a női kenupáros, Baravics Gyöngyvér és Takács Kincső. A fiatalabbaknál az ifjúsági olimpiai bajnok Tótka Sándor (K-1) aranyérmes lett, míg Khaut Kristóf (C-1) és a Szilágyi Anett, Somogyi Szilvia duó (K-1) másodikként, Lucz Dóra (K-1) a Balla–Pogány kettős (C-2) pedig harmadikként zárt.

A legrövidebb távon, 200 méteren Tótka egyesben és Gellai Tamással párosban is győzni tudott, és a kajakos Vad, illetve a kenus Takács is aranyérmet szerzett. Lucz (K-1) másodikként, az ifjúsági Lakatos Zsanett (C-1), illetve az U23-as Lantos Ádám (C-1) pedig harmadikként ért célba.

A szombati 1000 méteres döntők során az idősebb korosztályban mindkét K-1-es szám magyar sikert hozott Farkasdi Ramóna és Dombvári révén, a Vasbányai Henrik, Devecseri Ádám páros (C-2) és a Hagymási Réka, Horváth Alexandra duó (K-2) pedig másodikként ért célba. Az ifiknél Khaut (C-1), Lucz (K-1), a Bordács Blanka, Czéllai-Vörös Zsófia páros (K-2), továbbá a Szalay Bence, Hajdú Jonatán, Bodonyi András, Varga Patrik összeállítású kenunégyes ezüstérmes lett.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.