Hosszú-mamát nem látjuk a FINA-gála színpadán

2016. január 29., péntek 14:23

Ha Hosszú Katinka lesz 2015 legjobb úszója, akkor nem az édesanyja veszi át a díjat.

Január 31-én vasárnap a Pesti Vigadóban rendezik a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) gáláját. A rendezvényen többek között 2015 legjobb vizes sportolóit jutalmazzák.

Az eseményen a FINA minden szakágának legjobbjait elismerik majd, így az úszók, szinkronúszók, műugrók, óriás-toronyugrók, nyíltvízi úszók és vízilabdázók (legjobb csapat) kapnak díjakat.

A magyar versenyzők közül Hosszú Katinka és Cseh László jó eséllyel pályázik a legjobb sportoló elismerésre. A nők versenyében a tavaly két világbajnoki címet és hat rövidpályás Európa-bajnoki aranyérmet szerző és azóta 2015 legjobb magyar női sportolójának megválasztott Hosszú elsősége valószínűsíthető.

Az MNO megtudta, hogy amennyiben Hosszú lenne a befutó, úgy nem ő (ezt korábban tudtuk, hogy a rendezvény idején Luxemburgban versenyez), és nem is az Év Sportolója gálán őt képviselő édesanyja, Bakos Barbara veszi át az elismerést.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.