Játszótéri tízparancsolat

Szabados Balázs

2012. március 28., szerda 16:42, frissítve: szerda 16:42

Itt a tavasz, hurrájuhé! Izabel végre ismét riogathatja a játszótéri pajtásokat, de sajnos kiderült, hogy ránk is képes a frászt hozni.

Télen nemcsak mi, hanem gyerkőcünk is kaparta a falat a nyomasztó bezártság miatt, ezért úgy vártuk már az első langyos hétvégét, mint busmanok az esős évszakot. Nem szeretnék senkit untatni az egyébként jól sikerült piknik részleteivel, viszont a játszótéren tapasztalt események arra ösztönöztek, hogy megírjam a kisgyerekes szülők játszótéri tízparancsolatát:

 

1. Másnaposan inkább ne menjünk játszótérre, mert szarul fogjuk érezni magunkat. Ittasan még nem próbáltam, lehet, hogy akkor vicces, de a többi szülővel meggyűlhet a bajunk.

2. A csemetét lehetőleg a szélnek háttal ültessük bele a homokozóba, mert így elkerülhetjük, hogy az amúgy vödörbe szánt homok a szájába és a szemébe kerüljön.

3. Csak olyan helyre engedjük felmászni, ahová felérünk, mert úgy tűnik, a kisgyerekekre is hat a gravitáció.

4. Kis- és nagydolgunkat is intézzük el indulás előtt, mert rajtunk sajnos nincs pelenka, és hótziher, hogy a játszótér 1000 méteres körzetében nem lesz működő toalett.

5. Próbáljunk a közelben lenni, mikor utódunk új gyerekkel találkozik, mert ez nagyjából olyan, mint a kutyasétáltatás, sosem lehet tudni, hogy a „szagminta” után nem egy nyakleves következik-e?!

6. Víz és ennivaló mindig legyen nálunk, patthelyzetek esetén életmentő lehet egy alma, amit a gyerek orra alá tolunk.

7. Babakocsi vagy kismotor is melegen ajánlott, ugyanis hiába hisszük azt, hogy porontyunk kibírja gyalog az oda-vissza utat, a játszón úgyis teljesen le fog fáradni (csakúgy mint a szülők), így rosszabb esetben kézben kell hazavinnünk.

8. Csak olyan szülővel keveredjünk hosszabb beszélgetésbe, akinél nem villog a vészjelző rendszerünk, különben tuti, hogy mindig ott lesz a játszótéren, és hülyeségekkel fog traktálni minket.

9. A játszótérre vitt játékok fogyóeszközök! Csak olyan dolgot vigyünk magunkkal, amit nem sajnálunk, ha eltűnik.

10. Gyereket nem lehet csak úgy pikpakk elvinni a játszótérről. Indulás előtt fél órával célszerű szólni neki, hogy nemsokára megyünk, és ezt 5 percenként ismételgetni, csakis ekkor van esélyünk rá, hogy sírás nélkül elhagyjuk a parkot. Ha mégis eltörik a mécses, akkor jól jöhet a nálunk lévő alma, banán, müzliszelet, de a vakmerőbbek csokit is bevethetnek...

A szerkesztő ajánlja

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.

Póla Gergely

Minden második Orbán Viktoré 2017 kifejezései közül

Szavazzon, hogy a döntőbe jutott tíz szó és szókapcsolat közül melyik legyen a 2017-es év kifejezése.

Vég Márton

Seszták Miklósék nem aprózzák el, a miniszter köréhez került az Erzsébet hotel

Elvesztette közvagyon jellegét az egymilliárdért megvásárolt nyíregyházi szálloda.