Jégkorong-világbajnokságot rendezhet Magyarország

TK

2012. május 17., csütörtök 11:43, frissítve: csütörtök 12:47

Magyarország rendezi a jövő évi divízió I-es jégkorong-világbajnokságot.

A magyar szövetség (MJSZ) tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség (IIHF) csütörtökön Helsinkiben döntött arról, hogy a budapesti Papp László sportaréna adhat otthont a tornának 2013. április 14. és 20. között. Az IIHF hivatalosan pénteken jelenti be a budapesti rendezést.

Az MNO megírta, hogy szerdáig csak a magyarok jelentkeztek házigazdának. Bővebben>>>

A magyar válogatott a japán, a brit és a dél-koreai együttessel, valamint a jelenleg zajló elit-vb két kiesőjével, az olasz és a kazah csapattal szerepel majd egy csoportban. A torna első két helyezettje jut fel a 2014-es elit-vb-re.

Közleményében az MJSZ jelzi: nem mindennapi sportdiplomáciai bravúr, hogy 2011 után ismét Budapest lehet a házigazdája a divízió I-es tornának.

„Pályázati anyagunk – benne a kampányfilmmel és az esemény logójával – elsöprő sikert aratott a finn fővárosban, ennek köszönhetően már az eredetileg kiírt döntés előtt egy nappal, csütörtökön hazánknak ítélték a rendezési jogot” – áll a közleményben.

Magyarország eddig négy divízió I-es vb-t rendezett: 2002-ben Székesfehérvár és Dunaújváros közösen, 2003-ban és 2011-ben Budapest, 2005-ben pedig Debrecen volt a házigazda.

A felnőttek mezőnyén túl az utánpótlás-korosztályok, illetve a női világbajnokságok egyes helyszíneiről is határozat született Helsinkiben. Már tudni lehet, hogy a magyarokat érintő seregszemlék közül az ifjúsági (U18) korcsoport küzdelmét – divízió II/A – az észtországi Tallinn rendezi meg 2013. március 17. és 23. között. A női U18-as együttes – története során először – a legmagasabb osztályban szerepelhet 2012 decemberében, méghozzá a finnországi Vierumäkiban.

Ezenfelül a felnőtt nők érdekeltek a 2014-es szocsi olimpia selejtezőjében, amelynek a spanyolországi Barcelona lesz a házigazdája 2012 őszén. Ott a dán, a horvát és a spanyol válogatott lesz az ellenfél.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.