Jobb félni, mint megijedni az oroszoktól

2016. március 23., szerda 08:54

Sajtónyilvános edzést tartott az április 3-án kezdődő trieszti olimpiai kvalifikációs tornára készülő magyar vízilabda-válogatott. Benedek Tibor csapata a múlt heti németországi edzőtáborozás után ezen a héten a spanyol válogatottal készül együtt a Komjádi uszodában.

Hárai Balázs a szélen, Nagy Viktor centerben, a kapuban pedig Varga Dénes „kaparássza” a labdát. Volt min nevetni az április eleji trieszti olimpiai kvalifikációs tornára készülő magyar vízilabda-válogatott sajtónyilvános edzésének utolsó perceiben, játékosaink ugyanis igazán élvezték a szerepcserés, lövöldözős levezetést.

Az elmúlt héten Németországban edzőtáborozó (és nem hivatalos mérkőzéseken a német csapatot háromból háromszor legyőző) magyar válogatott persze csak a felszínen tűnik ennyire oldottnak, két hét sincs hátra az április 3-án kezdődő trieszti olimpiai kvalifikációs tornáig, amelyen az utolsó három kvóta is gazdára talál majd. És amely a riói részvétel szempontjából az utolsó dobása lesz Benedek Tibor csapatának…

Fotó: Beliczay László / Magyar Nemzet

Persze, ha a torna „felhozatalát” nézzük, sok félnivalója nincs a válogatottnak, hiszen a világbajnoki negyedik olaszokon és az Európa-bajnoki ötödik spanyolokon kívül a papírforma alapján más ellenfele nem nagyon lehet a mieinknek. Az elmúlt szezonban bombaformában vízilabdázó centerünk, Hárai Balázs azonban a „jobb félni, mint megijedni” elvet szem előtt tartva gyorsan ki is javítja a téveszméinket.

– Nem három, legalább négy esélyes csapat van a kvótára. Ne felejtsük el, hogy az Európa-bajnokságon az első negyedben például négy-egyre vezettek ellenünk az oroszok. Bárki okozhat meglepetést, persze azért ahhoz mi is kellünk, hogy meglepődjünk – magyarázta Hárai. Szerinte mindenki tisztában van vele, hogy mi a torna tétje és milyen munkát kell elvégezni ahhoz, hogy a legjobb formában állhasson oda a magyar válogatott.

– A közvélemény úgy gondolja, könnyen meglesz ez a kvóta. Mi pedig tisztában vagyunk vele, hogy nincsenek könnyen kapott dolgok. Az Európa-bajnoksághoz képest alakítottunk a felkészülésen, a taktikán. A múlt héten a németekkel, ezen a héten a spanyolokkal kétkapuzunk, jó, hogy van lehetőségünk gyakorolni, mert fontos, hogy mire odaérkezünk, összeálljon a csapat – vélekedett. A center az elmúlt esztendőben és az Európa-bajnokságon is kimagaslott a csapatból a teljesítményével, s remélhetőleg ezúttal is a válogatott meghatározó tagja lesz majd.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

– Az elmúlt időszaknak köszönhetően magabiztosabb lettem. Jó, korábban sem voltam az az izgulós típus, de ha van tartása az embernek, akkor könnyebben tud játszani, könnyebben jönnek a helyzetek és a gólok is. Bár én mindig azt vallom, lényegtelen, hogy ki lövi a gólt, ha mi nyerünk a végén… – mondta Hárai.

A magyar válogatott jelenleg 16 fős kerettel készül (ismét meghívót kapott a csapatba Szivós Márton) az április 3. és 10. között zajló trieszti olimpiai kvalifikációs tornára, Benedek Tibor várhatóan a hétvégén szűkíti majd a csapatot 13 főre. A sorsolás alapján a magyarok az A csoportban kaptak helyet, amelyben Oroszország, Szlovákia, Franciaország, Románia és Kanada lesz az ellenfél. A B csoportban Olaszország, Dél-Afrika, Spanyolország, Hollandia, Németország és Kazahsztán küzd majd meg a továbbjutásért.

A magyar válogatott 16 fős kerete. Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda), Lévai Márton (Debreceni VSE). Mezőnyjátékosok: Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton (ZF-Eger), Bátori Bence, Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo).

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.03.23.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.