Kanadai diadal a Girón

LM

2012. május 27., vasárnap 18:38, frissítve: hétfő 13:31

A kanadai Ryder Hesjedal nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyt, mivel a vasárnapi 21. szakaszon ledolgozta 31 másodperces hátrányát a spanyol Joaquim Rodriguezzel szemben a milánói 31,5 km-es egyéni időfutam során.

A 31 éves versenyző az olaszországi háromhetes viadal történetében az első kanadai győztes. Hesjedal vasárnap hatodik lett, de 47 másodperccel így is megverte legnagyobb riválisát, azaz összetettben 16 mp-cel megelőzte az ezúttal 26. Rodriguezt. Ez 1976 óta a legszorosabb végeredmény a Girók történetében, a legkisebb különbségű befutók örökranglistáján pedig a negyedik helyet foglalja el.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.