Katari futball-vb: mégsem lenne bojkott?

MTI

2017. július 17., hétfő 15:27, frissítve: hétfő 15:31

„Nem a The Local munkatársai írták, publikálták, illetve tették elérhetetlenné a cikket, így a portál semmilyen helyreigazításra nem köteles” – nyilatkozta James Savage társalapító. Hozzátette: a cikk egy olyan internetes oldalon jelent meg, amely csak hasonlít a The Localhoz – számol be az MTI.

Az anyagban Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke arról „nyilatkozott”, hogy Szaúd-Arábia, Jemen, Mauritius, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Egyiptom közösen levelet írt a szövetségnek, amelyben a FIFA-kódex 85. cikkére hivatkozva kérték, hogy az öböl menti válság miatt ne Katar adjon otthont a vb-nek. Ellenkező esetre a hat arab ország bojkottal fenyegetőzött.

A FIFA utóbb közölte, hogy Infantino soha nem kapott ilyen tartalmú levelet, és a témában soha nem adott nyilatkozatot.

Június elején nyolc ország, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Egyiptom, Líbia, Jemen, Mauritius és a Maldív-szigetek jelentette be, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Katarral. Arra hivatkoztak, hogy Doha terroristákat támogat, és beavatkozik a belügyeikbe. Közülük több állam további intézkedésként megszakította a tengeri és a légi közlekedést is Katarral, egyúttal kiutasította az öböl nyugati felén fekvő ország diplomatáit és állampolgárait is.

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.