Kávézót nyitnak a Verrasztó testvérek

MN

2017. szeptember 14., csütörtök 14:57, frissítve: csütörtök 15:20

Az úszás egyelőre marad, de a Kálvin térnél októberben nyíló helyen Dávid részmunkaidős barista lesz, Evelyn marketinges.

Kávézót nyitnak a Kálvin térnél az úszósportból ismert Verrasztó testvérek. Az üzletbe a szakterületen nagyobb tapasztalattal rendelkező Nagy Dávid vonta be őket még a vizes világbajnokság előtt, az első terepszemlét viszont már Verrasztó Dávid 400 vegyesen szerzett ezüstérme másnapján megtartották, a hely pedig október 15-én kinyit a Baross utca elején – írja a Forbes.

Verrasztóék másfél éve ismerkedtek meg a kávézóhálózatot „hizlaló” Naggyal a budapesti baristabajnokságon – a barista olyan tevékenységű ember, aki kávékülönlegességeket készít és szolgál fel. Verrasztó Dávid egyébként a vb-felkészülés előtt heti kétszer, szerda-szombat ritmusban, edzéseit követően dolgozott is barista munkakörben, ekkor győzte meg Nagyot, hogy a következő üzletét a sportolóval – és testvérével – együtt is érdemes lehet megnyitni.

A beruházás nagyjából 15 millió forintból valósulhat meg, 51 százalékban Nagy Dávidé, 49 százalékban Verrasztóéké a mögötte álló vállalat. A hét minden napján nyitva tartó kávézónak 5-6 munkatársa lesz, köztük időnként az egyébként szakács végzettségű Verrasztó Dávid. Evelyn a tervek szerint a rendezvényi, a marketing- és médiahátteret teremti majd meg.

A szerkesztő ajánlja

Radványi Benedek

Burján Csaba: Amikor kijöttünk Phjongcshangba, korizni alig tudtam

Az aranyérmes gyorskorcsolyázót már az általános iskolában azzal cukkolták, hogy olimpiai bajnok lesz. Interjú.

B. Kovács Gergely

A magyar falu, ami kis túlzással a fél világnak készít fakanalat

Pedagógiai fenyítőeszköz, konyhai alapfelszerelés és a nemzeti minimum. Egy nógrádikum nyomában.

Szathmáry István Pál

Öt deka szerencse

Gyulai Líviusz a Székelyföldre keveredő olasz kőfaragókról, patkányinváziókról és egy befalazott motorbicikliről.

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.