Kávézót nyitnak a Verrasztó testvérek

MN

2017. szeptember 14., csütörtök 14:57, frissítve: csütörtök 15:20

Az úszás egyelőre marad, de a Kálvin térnél októberben nyíló helyen Dávid részmunkaidős barista lesz, Evelyn marketinges.

Kávézót nyitnak a Kálvin térnél az úszósportból ismert Verrasztó testvérek. Az üzletbe a szakterületen nagyobb tapasztalattal rendelkező Nagy Dávid vonta be őket még a vizes világbajnokság előtt, az első terepszemlét viszont már Verrasztó Dávid 400 vegyesen szerzett ezüstérme másnapján megtartották, a hely pedig október 15-én kinyit a Baross utca elején – írja a Forbes.

Verrasztóék másfél éve ismerkedtek meg a kávézóhálózatot „hizlaló” Naggyal a budapesti baristabajnokságon – a barista olyan tevékenységű ember, aki kávékülönlegességeket készít és szolgál fel. Verrasztó Dávid egyébként a vb-felkészülés előtt heti kétszer, szerda-szombat ritmusban, edzéseit követően dolgozott is barista munkakörben, ekkor győzte meg Nagyot, hogy a következő üzletét a sportolóval – és testvérével – együtt is érdemes lehet megnyitni.

A beruházás nagyjából 15 millió forintból valósulhat meg, 51 százalékban Nagy Dávidé, 49 százalékban Verrasztóéké a mögötte álló vállalat. A hét minden napján nyitva tartó kávézónak 5-6 munkatársa lesz, köztük időnként az egyébként szakács végzettségű Verrasztó Dávid. Evelyn a tervek szerint a rendezvényi, a marketing- és médiahátteret teremti majd meg.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.