Két órát kaptak Fucsovicsék a legendás ikerpártól

Egy japán versenyző volt a magyar partnere az Australian Open párosversenyében, várólistásként a legendás Bryan ikrek ellen

MTI

2018. január 17., szerda 08:34, frissítve: szerda 08:48

Fucsovics Márton – Nisioka Josihito oldalán – kikapott a férfipárosok versenyének első fordulójában a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A magyar, japán kettős várólistás volt, de miután az orosz Danyiil Medvegyev, Jevgenyij Donszkoj duó visszalépett, lehetősége nyílt a játékra. A szerdai ellenfél a Bob Bryan, Mike Bryan kettős volt. Az idén áprilisban már 40 éves ikrek a tenisztörténelem legendás alakjai közé tartoznak, 16-szoros Grand Slam-bajnokok – ebből hatszor győztek Melbourne-ben –, és olimpiai aranyérmük is van.

Fucsovics Facebook-oldalának beszámolója szerint a magyar, japán alkalmi kettős tisztesen helytállt, megnyerte az első szettet, majd a másodikban is tartotta a lépést, olyannyira, hogy 4:4-nél, a Bryan fivérek adogatásánál 0:40 volt az állás. Végül nem jött össze a brék, amivel a következő játékban a mérkőzésért adogathattak volna Fucsovicsék. Az amerikaiak a döntő játszmában kerekedtek egyértelműen felül, és 1 óra 55 perc alatt nyertek.

Fucsovicsnak ugyanakkor – aki kedden egyesben továbbjutott az első fordulóból – ezzel már párosban is van már főtáblás Grand Slam-meccse.

Eredmény:

férfipáros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Bob Bryan, Mike Bryan (amerikai, 6.) – Fucsovics Márton, Nisioka Josihito (magyar, japán) 5:7, 7:5, 6:1

Fucsovicsot egyesgyőzelme után elértük.

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.