Kétszázas szériákkal

Novák Miklós

2012. január 17., kedd 17:46

Janics Natasa december eleje óta Portugáliában készül, s a tavasz beálltáig haza sem tér. Afelől érdeklődtünk a háromszoros olimpiai kajakosnál, hogyan telnek napjai a szokatlanul hosszú edzőtábor alatt.

Janics Natasának azért esett a választása Portugáliára, mert a Montebelo üdülőközpontban, amely telente edzőtáborként is üzemel, ideális körülmények közepette készülhet, s óhajának megfelelően egész télen kajakozhat. Vele utazott a férje, egyben edzője, Andro Dusev, férje legidősebb fia, aki egyben az edzőpartnere, valamint az egyik barátnője, aki bébiszitterként segíti a munkáját, hiszen a bajnoknő immár öt hónapos, Milana nevű kislánya is a csapat tagja.

Janics Natasa csak a munkára összpontosít, ezért a tábor ideje alatt sem szóban, sem írásban nem ad interjút. Csak menedzserén keresztül lehet kapcsolatba lépni vele, a mi kérdéseinket is Csonka Gábor tolmácsolta, s jegyezte le a válaszokat. Beszámolójából kiderül, bajnoknőnk megszállottan készül. A napi két kajakozás mellett fut, úszik és badizik, a fekvenyomást például kétszázas szériákban végzi. Már most, januárban meglepően jól megy neki az evezés, de tudja, idén élete legjobb formáját kell nyújtania ahhoz, hogy Londonban a csúcsra érjen.

Janics Natasa edzőtáborozásáról további részleteket a szerdai Magyar Nemzetben olvashatnak.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.