Kilenc góllal vertük a cseheket

R.B.

2016. december 30., péntek 18:38, frissítve: péntek 18:40

Szlovákia után Csehországot is legyőzte a januári világbajnokságra készülő férfikézilabda-válogatottunk, megnyerve ezzel a Provident Karácsony Kupát.

Az Érd Arénában a magyar csapat 34-25-re nyert a vb-re nem utazó s világsztárjukat, Jíchát is nélkülöző csehek ellen. Már öt perc után 5-1-re elhúzott az ekkor Lékai Máté által irányított együttes, s bár 10-9-re felzárkózott az ellenfél, a félidőben már 17-11 állt az eredményjelzőn.

A magyar együttesben ezúttal Nagy László is pályára lépett, a MOL-Pick Szeged jobbátlövője, Balogh Zsolt viszont kisebb sérülése miatt a szlovákok elleni elődöntőhöz hasonlóan a finálét is kihagyta.

A lefújás után Javier Sabaté szövetségi kapitány elmondta, örül, hogy minden szükséges játékelemet gyakorolhatott csapata, amely értékelése szerint jól teljesített a tornán, de még sokat kell dolgoznia a világbajnokságig.

Magyarország–Csehország 34-25 (17-11)

a magyar válogatott gólszerzői: Lékai 5, Császár, Jamali 4-4, Ligetvári, Bánhidi, Nagy L., Ancsin 3-3, Gulyás, Szöllősi, Bodó 2-2, Iváncsik, Harsányi, Juhász Á. 1-1

a 3. helyért: Bahrein–Szlovákia 28-26 (11-10)

A szerkesztő ajánlja

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top-20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.