Kökény: A Fradi képes javulni a visszavágóra

TK

2012. május 7., hétfő 09:28, frissítve: hétfő 09:52

Kökény Beatrix, az FTC korábbi legendás játékosa, jelenlegi ügyvezetője szerint csapata képes javulni majd a dán Viborg elleni női kézilabda KEK-döntő visszavágójára, amelynek első felvonásán 31–30-ra nyert Dabason.

„Nehezen éltem meg az első mérkőzést, hullámzó volt a játékunk. Több volt benne, ezért is sajnálom, hogy csak egy góllal nyertünk” – mondta Kökény hétfőn az m1 Ma Reggel című műsorában. „Nem azt nyújtottuk, amit a KEK-sorozatban eddig. A dánok keményen, szigorúan védekeztek, és a kapusteljesítményük is jó volt.”

A Ferencváros vasárnap 31–30-ra legyőzte a dán Viborg csapatát a női kézilabda KEK-döntő Dabason rendezett első felvonásán. Bővebben>>>

Hozzátette: „A széleken sokat javulhatunk, az átlövésekben is maradt bennünk, és a védekezés egyes szakaszaiba is belealudtunk.”

Az FTC Rail Cargo Hungaria szerdán kezdi a bajnoki finálét a BL-döntős Győri Audi ETO KC ellen. Ezzel kapcsolatban Kökény kiemelte: nem ők az esélyesek.

„Remélem, a meccs jó felkészülés lesz a KEK-döntő visszavágójára. Jó lenne, ha nem félnénk a Győrtől, és főleg a kapusaiktól. Már többször mondtam a játékosainknak, hogy képzeljék el, hogy nem a Győrrel játszanak, hanem egy másik csapattal, és akkor talán megszorongathatjuk őket.”

A válogatott is szóba került. Kökény bízik benne, hogy a női csapat (Bővebben>>>) – amely lemaradt a tavalyi vb-ről és az idei olimpiáról – már a decemberi Európa-bajnokságon bebizonyítja, hogy a nyolcas elithez tartozik, és az elmúlt időszak kudarcai után meg kell célozni a 2014-es riói ötkarikás játékokat.

A férfi válogatott kapcsán úgy véli, ha Nagy Lászlót sikerül Veszprémbe csábítani (Bővebben>>>), akkor a jelenleg barcelonai átlövő – aki áprilisban megkapta a spanyol állampolgárságot is – a jövőben a magyar nemzeti csapatot fogja erősíteni, ha pedig külföldön marad, akkor a spanyol válogatottban lép majd pályára.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.