Korcsolya: mind a négy magyar a negyeddöntőben búcsúzott 500 méteren

MTI

2018. január 13., szombat 16:43, frissítve: szombat 16:52

Mind a négy magyar versenyző – Knoch Viktor, Burján Csaba, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia – a negyeddöntőben búcsúzott a drezdai EnergieVerbund Arénában zajló rövidpályás gyorskorcsolya-Európa-bajnokság szombati napján.

A két női versenyző azonos futamban szerepelt, de a nem túl előnyös harmadik és negyedik pozícióból rajtolhattak az ötfős negyeddöntőben. A startot követően ez nem is változott, ráadásul az 1500 méteren aranyérmes olasz Martina Valcepina és mögötte a holland Lara van Ruijven olyan tempót diktált, hogy a két magyarnak esélyese sem volt még csak előzési kísérletre sem, így egyikük sem jutott tovább. Jászapáti a kilencedik, Kónya a tizennegyedik helyen zárt.

A férfiaknál annyival jobb volt a helyzet, hogy bár szintén azonos futamban indultak, Knoch a kettes pozícióból rajtolt. A negyedik olimpiájára készülő rangidős magyar meg is tartotta a helyét a startnál, Burján viszont elbotlott és elesett, így ötödik lett. Knoch az utolsó körig tartotta elődöntőt érő helyét, akkor viszont előbb az 1500 méteren bronzérmes izraeli Vladiszlav Bikanov, majd az utolsó kanyarban az olasz Yuri Confortola száguldott el mellette, azaz mindkét magyar búcsúzott. Knoch tizennegyedik, Burján tizenkilencedik lett összesítésben.

A magyar színekben versenyző, amerikai születésű Krueger Cole és a szombaton 1500 méteren bronzérmes Bácskai Sára Luca már a pénteki selejtezőben kiesett.

A férfiaknál és a nőknél is duplázás volt, azaz az olasz Martina Valcepina és a holland Sjinkie Knegt 1500 után 500 méteren is diadalmaskodott.

A szombati program az 500 méter végcsatározásaival folytatódik, majd a váltók elődöntőire kerül sor, vasárnap pedig az 1000 méter és a staféták versenyével zárul a kontinensviadal.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.