Londont is bekapcsolják az NFL vérkeringésébe

WL

2012. augusztus 22., szerda 17:26

A tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Jacksonville Jaguars csapata 2013-tól négy szezonon keresztül évi egy hazai mérkőzését Londonban játssza.

A klubot novemberben 770 millió dollárért megvásárló Shad Khan azzal indokolta a döntést, hogy az együttest szeretné globálisan népszerűsíteni, s egyúttal abban bízik, hogy így a helyi lakosok is nagyobb érdeklődést mutatnak majd a gárda iránt. A Jacksonville a liga 32 együttese közül a legkevésbé népszerű, ezt mutatja, hogy nincs telt ház a hazai összecsapásain, a legkevesebb követője van a közösségi oldalakon, illetve a legkisebb a látogatottsága a hivatalos honlapjának. Khan arról is beszélt a bejelentés alkalmával, hogy mind a négy londoni mérkőzést a Wembley Stadionban rendezik majd, s nem tartja kizártnak, hogy a mostani megállapodás 2016-os lejárta után akár még több hazai összecsapást vigyen a brit fővárosba, amennyiben Európában megkedvelik a csapatot.

Először 2007-ben rendeztek NFL alapszakasz-mérkőzést a Wembleyben, ahol azóta minden évben egy összecsapást játszottak. A klubtulajdonosok tavaly októberi gyűlésükön úgy döntöttek, mind a 32 együttes lehetőséget kap arra, hogy évente legalább egy hazai alapszakaszmeccsét a szigetországban rendezze meg, annyi a kikötés, hogy vendégként minden csapat legfeljebb egyszer játszhat 2016-ig Európában. Ez azt jelenti, a soron következő öt idényben akár 32 meccsre is sor kerülhet a kontinensen.

A St. Louis Rams gárdája januárban bejelentette, hogy a következő három idényben egy-egy hazai meccsét a Wembleyben rendezi, aztán hétfőn végül visszalépett a 2013-as és 2014-es londoni fellépéstől. Az NFL azt szerette volna, ha 2012-től már legalább két meccset rendeznek az európai szigetországban, de végül csak a Rams–Patriots találkozó lesz az Egyesült Államokon kívül.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.