Magyar éremeső a rúdsport Európa-bajnokságon

MNO

2014. szeptember 28., vasárnap 13:52, frissítve: szerda 13:58

Hét érmet szerzett Magyarország Prágában a 2014-es rúdsport Európa-bajnokságon. Szlávy Eszter és Engel-Tänczer Katalin nyerte az egyik legnagyobbat a női duó kategóriával.

A 2014-es rúdsport Európa-bajnokság különösen jól sikerült a magyar sportolók számára Prágában. Hét éremmel térhettek haza a szombati megmérettetésről, Magyarország négy első helyezéssel, egy ezüstéremmel és két bronzéremmel zárta a tornát.

A legnehezebb feladata a Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin párosnak volt, ugyanis a verseny előtt három héttel Szlávy Eszter előző párja, Floch Bernadett váratlanul visszalépett a versenyen való indulástól, pedig a tavalyi Európa-bajnokságon még junior női kategóriában Szlávyval együtt nyertek szintén aranyérmet. Tehát az immár Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin felállásban induló duónak három hét alatt kellett összeraknia egy teljesen új koreográfiát, szóval Engel-Tänczer beugrása parádésra sikeredett, élete első versenyén állhatott fel Szlávy Eszterrel a dobogó legfelső fokára, és ezzel elérték a magyar delegáció egyik legnagyobb sikerét, női felnőtt duó kategóriában aranyérmet szereztek.

– Az edzések alkalmával sikerült már jobban is a gyakorlatunk, de így sem lehet egy szavunk sem, hiszen csupán háromhétnyi felkészülés állt rendelkezésünkre. Most a sors visszaadta azt, amiről három héttel ezelőtt még azt gondoltuk, hogy elveszett – mondta lapunknak Szlávy Eszter, az aranyérmes duó egyik tagja. – Eszméletlenül nagy öröm ez nekünk, és külön meg kell köszönnöm azt a mérhetetlen bátorítást és bizalmat, amit az elmúlt három hétben kaptam – tette hozzá Engel-Tänczer Katalin, a duó másik tagja.

A női felnőtt duó kategóriában sikerült megszerezni az Európa-bajnoki bronzot is a Berthold Nóra–Toronyi Zsuzsanna párosnak köszönhetően.

A versenyen az egyéni kategóriát felosztották A és B szekcióra: Bardóczy Ilka kétszeres duó világbajnokként az A kategóriában hozta el az aranyérmet, amelyben azok a versenyzők szerepeltek, akik nem rendelkeznek torna, ritmikus gimnasztika, szinkronúszás és balett előképzettséggel.

A junior és a gyerek kategóriákban is szépen szerepeltek a magyarok, Komenda Zsófia női junior egyéni és a Cselőtei testvérpár női junior duó aranyérme is kiemelkedő.

Az eredmények

Bardóczy Ilka női felnőtt egyéni aranyérem

 

Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin női felnőtt duó aranyérem

 

Berthold Nóra–Toronyi Zsuzsanna női felnőtt duó bronzérem

 

Komenda Zsófia női junior egyéni aranyérem

 

Cselőtei Boglárka–Cselőtei Zsófia Olga női junior duó aranyérem

 

Kelemen Viola női gyerek egyéni ezüstérem

 

Jancsovics Nikolett női gyerek egyéni bronzérem

A szerkesztő ajánlja

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.