Magyar közeget vár Mocsai kapitány

TK

2012. január 10., kedd 13:15

Magyar közeget vár a férfi kézilabda Eb újvidéki meccsein Mocsai Lajos szövetségi kapitány, aki a Digi Sport Reggeli Start című műsorának nyilatkozva nem tagadta: már benne is nő a harctéri feszültség. Megfelelő hangulatban bárkivel felvesszük a versenyt, a németek elleni felkészülési győzelem pedig tartást adott a kapitány szerint.

„Németországban két meccset játszani teljes telt ház, 16 ezer néző előtt: ez a magyar kézilabda respektje” – fogalmazott Mocsai. Mint elmondta, a velünk ellentétben még olimpiai kvalifikációs kényszerben lévő németek támadójátéka sokkal agresszívebb volt az elvesztett első meccsen. Aztán a magyar védőjáték és kapusteljesítmény feljavult a második mérkőzésre, így nyerhettünk. „Ráadásul másodszor, Magdeburgban keményebb közegben tudtuk megfordítani a meccset a védőjáték minősége, szervezettsége okán.”

Felkészítési elveiről elmondta: „Elképzelésem mindig a fokozatosság: előbb egy karácsonyi tornán közepes ellenfelekkel szemben önbizalom-alapozó győzelmek; utána szeretem idegen közegbe vinni a csapatomat, hogy játékvezetői és közönségnyomásnak kitéve tartást szerezzen.”

A veszprémi mester emlékeztetett, hogy az Eb-n belekerültünk egy olyan csoportba, ahol a világóriás oroszok kvalifikációs nyomás alatt játszanak majd, mellettük pedig világversenyek érmesei lesznek az ellenfeleink. „Remélem, magyar közeget teremt Újvidéken a három-négyezres közönségünk, s abban a hangulatban mindenkinek méltó ellenfelei lehetünk.”

„Egy edző a csapathoz, a játékosok formaidőzítéséhez hasonlatosan fokozatosan építi fel a saját energiáit egy ilyen világverseny előtt. A vezetőnek hitet kell adnia a stratégiához. Napról napra nő a feszültség bennem. Közös rezgések, energiák – létezik nálunk a válogatottban is egy nehezen megmagyarázható interaktív kapocs. Efelé haladunk” – mondta a lelki felkészítés fontosságára is utalva Mocsai Lajos, hozzátéve: „sosem lehet egy kapitány elégedett, de amit lehetett, belesűrítettük ebbe a három hétbe”.

Forrás: Digi Sport

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.