Magyar vezető írt levelet a NOB elnökének

2016. július 24., vasárnap 18:02

Kamuti Jenő is megnyilvánult a kizárt orosz atléták ügyében.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapján olvasható a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, Kamuti Jenő és a NOB-elnök, Thomas Bach levélváltása. A két magas rangú sportvezető az olimpiáról kizárt orosz atléták ügyében osztotta meg egymással a gondolatait.

Thomas Bach levelében felhívja a figyelmet, hogy „a riói olimpia is nagyszerű lehetőség lesz a fair play szellemének demonstrálására. A NOB az Agenda 2020 irányelveit követve több fronton küzd a dopping és a korrupció ellen, valamint a tiszta sportolók védelméért.”

Kamuti Jenő válaszában kifejtette, hogy egyetért a bűnösök felelősségre vonásával, de a fair play szellemében ellenzi a kollektív büntetést, inkább a személyes felelősségre vonás mellett áll ki.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.