Magyar világbajnoki arany a rúdsportban

MNO

2014. december 14., vasárnap 13:38, frissítve: hétfő 15:13

Az Európa-bajnoki aranyérem után a Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin páros a világbajnoki elsőséget is hazahozta!

Szeptember végén rendezték Prágában a rúdsport-Európa-bajnokságot, és most, alig másfél hónappal később szombaton zajlott ugyanitt a világbajnokság is. És ha már világversenyek tekintetében kezdünk hozzászokni a cseh fővároshoz, akkor a rúdsport aranyérmeit sem lesz nehéz megjegyeznünk.

Három hét alatt Európa csúcsára
Szlávy Eszter és Engel-Tänczer Katalin párosának három hét alatt kellett összeraknia egy teljesen új koreográfiát a szeptemberi Európa-bajnokságra. A felkészülés parádésra sikeredett: elhozták az Európa-bajnoki aranyat.

Ugyanis a Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin páros az Európa-bajnoki aranyérem után a világbajnoki elsőséget is hazahozta. Gyakorlatuk ugyanaz volt, mint szeptemberben, de most még tökéletesebb kivitelezéssel sikerült elhódítaniuk az aranyérmet.

A felnőttek mezőnyében kiemelkedő teljesítményt nyújtott egyéniben a szintén Európa-bajnok Bardóczy Ilka, aki a profi A kategóriában lett ezüstérmes, Bökfi Réka, aki a profi B kategóriában szintén ezüstérmet szerzett, és Kelemen Orsolya amatőr B kategóriában a bronzérmet hozhatta haza.

A juniorok között is magyar világbajnokokat avattak, Komenda Zsófia egyéni B kategóriában lett aranyérmes, míg Cselőtei Zsófia és Cselőtei Boglárka duó kategóriában győzött.

A magyar csapat így összesen hat éremmel zárta a prágai világversenyt.

A szerkesztő ajánlja

Stier Gábor

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.

Kuthi Áron

Későn ébredt az összes kisebbségi magyar párt

Öt hét alatt még legalább 300 ezer aláírást kell összegyűjteni az őshonos kisebbségek uniós védelme érdekében. A kudarcot is meg kell tudni magyarázni.

Radványi Benedek

Burján Csaba: Amikor kijöttünk Phjongcshangba, korizni alig tudtam

Az aranyérmes gyorskorcsolyázót már az általános iskolában azzal cukkolták, hogy olimpiai bajnok lesz. Interjú.

B. Kovács Gergely

A magyar falu, ami kis túlzással a fél világnak készít fakanalat

Pedagógiai fenyítőeszköz, konyhai alapfelszerelés és a nemzeti minimum. Egy nógrádikum nyomában.