Magyar világbajnoki arany a rúdsportban

MNO

2014. december 14., vasárnap 13:38, frissítve: hétfő 15:13

Az Európa-bajnoki aranyérem után a Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin páros a világbajnoki elsőséget is hazahozta!

Szeptember végén rendezték Prágában a rúdsport-Európa-bajnokságot, és most, alig másfél hónappal később szombaton zajlott ugyanitt a világbajnokság is. És ha már világversenyek tekintetében kezdünk hozzászokni a cseh fővároshoz, akkor a rúdsport aranyérmeit sem lesz nehéz megjegyeznünk.

Három hét alatt Európa csúcsára
Szlávy Eszter és Engel-Tänczer Katalin párosának három hét alatt kellett összeraknia egy teljesen új koreográfiát a szeptemberi Európa-bajnokságra. A felkészülés parádésra sikeredett: elhozták az Európa-bajnoki aranyat.

Ugyanis a Szlávy Eszter–Engel-Tänczer Katalin páros az Európa-bajnoki aranyérem után a világbajnoki elsőséget is hazahozta. Gyakorlatuk ugyanaz volt, mint szeptemberben, de most még tökéletesebb kivitelezéssel sikerült elhódítaniuk az aranyérmet.

A felnőttek mezőnyében kiemelkedő teljesítményt nyújtott egyéniben a szintén Európa-bajnok Bardóczy Ilka, aki a profi A kategóriában lett ezüstérmes, Bökfi Réka, aki a profi B kategóriában szintén ezüstérmet szerzett, és Kelemen Orsolya amatőr B kategóriában a bronzérmet hozhatta haza.

A juniorok között is magyar világbajnokokat avattak, Komenda Zsófia egyéni B kategóriában lett aranyérmes, míg Cselőtei Zsófia és Cselőtei Boglárka duó kategóriában győzött.

A magyar csapat így összesen hat éremmel zárta a prágai világversenyt.

A szerkesztő ajánlja

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.