Magyar világcsúcs a gyorskorcsolya-vb-n

MTI

2016. január 30., szombat 21:41

Liu Shaoang ezüstérmet szerzett a férfiak 500 méteres versenyében a junior rövid pályás gyorskorcsolyázók Szófiában zajló világbajnokságán.

Darázs István, a hazai szövetség (MOKSZ) gyorskorcsolya-ágazati igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a 17 éves magyar versenyző az elődöntőben 40,892 másodperces idővel új juniorvilágcsúcsot állított fel, a fináléban azonban kínai riválisa a harmadik körben megelőzte.

„Megmondom őszintén, nagyon fáradtnak éreztem magam, rendkívül leterhelt voltam, össze kellett szednem magam fejben. Fizikailag viszont rendben voltam, és sikerült az elődöntőben világcsúcsot mennem” – nyilatkozta az MTI-nek Liu Shaoang, aki múlt vasárnap Szocsiban a váltóval nyert felnőtt Európa-bajnoki ezüstöt. A fiatal versenyző hozzátette, a világcsúcs után természetesen már az aranyérem reményében vágott neki a döntőnek, ahol azonban végül a második helyen zárt, ugyanakkor „magyar színekben világcsúcsot elérni fantasztikus eredmény.

Liu Shaoang elmondta, ezzel a mostani sikerrel „elmúlt” a fáradtsága, és várja a vasárnapi 1000 méteres küzdelmeket.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.