Már csak négy aranyunk lehet az olimpián

MNO

2016. január 6., szerda 18:15

Folytatódik a csökkenő tendencia, a sportstatisztikákkal foglalkozó Infostrada már csak négy aranyérmet jósol Magyarországnak a riói olimpiára – írta a Nemzeti Sport.

Az Infostrada frissítette virtuális olimpiai éremtáblázatát, amelynek alapja egy olyan algoritmus, amely a sportolók utóbbi időben elért eredményei és formája alapján a lehető legobjektívebben kiszámítja, ki a jelenlegi legesélyesebb egy-egy olimpiai versenyszámban – értesült a Nemzeti Sport.

A januári összevetésben a négy magyar aranyéremből kettőt Hosszú Katinkának jósolnak 200, illetve 400 méteres vegyes úszásban. A másik két aranyunkat is vízen jósolja az Infostrada, a Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó kenu kettesben, a női kajak négyes K4 500 méteren számít fő esélyesnek jelen állás szerint.

Utóbbiak összecsengenek Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökének decemberi véleményével. Akkor Baráth azt mondta:

„Nem volt még olyan, hogy mind a három szakág egyszerre nyerjen, most úgy érzem, hogy erre minden esély megvan.”

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.