Martina Hingis még mindig fenomenális

B.M.L.

2016. január 29., péntek 18:35

Martina Hingis immár a sokadik virágzását éli. A 34 éves svájci teniszező ugyanis harmadik visszatérését követően sorra nyeri a nagy tornákat, igaz, mivel egyesben nem szerepel, így a női és a vegyes páros legendájává nőtte ki magát.

Martina Hingis lábai előtt ezúttal Melbourne hever. A korábbi világelső 2013-ban úgy döntött, ismét visszatér a pályára, ám az egyes helyett a párost helyezte előtérbe. Sokáig kereste a megfelelő partnert a maga számára – a 2014-es US Openen például már finalista volt az olasz Flavia Pennetta oldalán –, míg aztán rátalált India legjobbjaira.

2015 márciusában állt össze Sania Mirzával, és a kezdeti zökkenők után immár félelmetes párost alkotnak. Tavaly megnyerték Wimbledont és a US Opent, majd a világbajnokságot, míg idén a papírformának megfelelően szintén legyőzhetetlennek bizonyultak Melbourne-ben.

Ezúttal a cseh Andrea Hlavacková, Lucie Hradecka kettős próbálta meg Hingiséket megállítani, ám erejükből csak arra futotta, hogy megszorítsák a világ jelenlegi legjobb párosát (7:6, 6:3). Ezzel a Hingis, Mirza páros sorozatban 36. mérkőzését nyerte meg, s egymást követő nyolcadik tornáján nem talált legyőzőre.

– Fantasztikus érzés, hogy ez a csodálatos mese folytatódik, amit Saniával együtt írunk. A wimbledoni sikerünk óta mindössze két meccset veszítettünk el, ami szinte hihetetlen. Megpróbáljuk mindig a legjobbunkat nyújtani, és úgy érzem, ezúttal az első szett rövidítésében közel is jártunk ehhez. Természetesen még mindig tudunk javulni, de abban biztos vagyok, hogy Sania üti a világ egyik, ha nem a legjobb tenyeresét – jelentette ki Hingis, aki ezzel a sikerével a 21. GS-trófeáját – ebből öt egyéni, 12 női páros és 4 vegyes páros – szerezte meg.

Vegyes párosban ezúttal nem sikerült nyernie a szintén indiai Leander Paes oldalán, ám ez a kettős is félelmetes a maga nemében.

Tavaly megnyerték az Australian Opent, majd Wimbledonban sem találtak legyőzőre – itt Babos Tímeát és az osztrák Alexander Peyát verték –, majd a koronát a US Openen rakták fel a teljesítményükre, ahol a hazai közönségtől támogatott Sam Querrey, Bettania Mattek-Sands duónál bizonyultak jobbnak a döntőben.

Ezek után csoda, ha Indiában is istennőként tisztelik a 34 esztendős Hingist?

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.