Másodszor nyertek világkupát a füredi táncosok

2016. március 7., hétfő 13:26

Míg a kazanyi Európa-bajnokságon negyedikként futott be a balatonfüredi High Five akrobatikus rock ’n’ roll csapat, addig Riminiben és Karlstadban is megszerezte a Világkupát.

A svédországi Karlstadban is megszerezte március ötödikén a Világkupát a balatonfüredi High Five – számolt be róla a Veol.hu. Az Acro Dance SE formációja már tavaly júliusban is hasonló eredményt tudott elérni, akkor a csapat Riminiben futott be győztesként a felnőtteknek tartott akrobatikus rock ’n’ roll világkupán. A Tromlerné Rusz Rita és Madár Eszter által felkészített csapat csupán tavaly került át a juniorból a felnőtt korosztályba, így a mezőny legfiatalabbjaiként indulhattak a versenyen.

A High Five indult a kazanyi Európa-bajnokságon is tavaly november 8-án, ahol a negyedik helyen végzett. Akkor az Acro Dance oldalán azt lehetett olvasni a produkcióról: „a High Five kűrje sokkal inkább a technikáról, a tökéletes térformákról és a táncról szól, és nem az egyszerűbb, látványos dinamikus elemek összhangjáról”.

Mint a Veol írja, a High Five-ot a magyar bajnoki cím mellé a szövetség megválasztotta a legjobb formációnak is.

A High Five tavalyi kazanyi fellépését alább lehet megtekinteni.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.