Megalázó vereség az olaszoktól Rijekában

Az ellenfél honosított játékosokkal kiegészítve ütötte ki a mieinket a vízilabda-Európa-kupa szuperdöntőjében

2018. április 6., péntek 17:38, frissítve: péntek 21:00

A francia születésű Michaël Bodegasszal, a spanyol gyökerű Guillermo Molina Ríosszal és az eredetileg argentin, majd spanyollá, végül olasszá váló Gonzalo Echeniquével vette fel a küzdelmet a napsütéses rijekai Kantrida uszodában az olasz válogatott a magyarral. A mieink az Európa-kupa szuperdöntőjének első, csütörtöki napján 9-9-es döntetlent értek el a görögökkel, míg a taljánok nagy verést kaptak a spanyoloktól (4-11).

A görögök elleni kezdés is szörnyű volt (3-6), az olaszokkal szemben ezt is alulmúltuk, két negyed alatt csak Zalánki Gergő tudott betalálni, miközben Nagy Viktor hátul alig győzte kipiszkálni a hálóból a labdát (1-5).

Sajnos a kiegészítő emberek látványosan nem tudták helyettesíteni a sérülés miatt hiányzó Erdélyi Balázst és a válogatottságot időlegesen lemondó átlövőket, Varga Dénest és Hosnyánszky Norbertet. Zalánkin kívül mindössze a center Bedő és Manhercz Krisztián, valamint Jansik Szilárd talált be. Odaát az összes fenti honosított lőtt gólt, Bodegas tarthatatlan volt, megalázó, 5-10-s vereséget szenvedtünk, s búcsút vehetünk döntős álmainktól.

Szombat este a spanyolokkal játsszuk utolsó csoportmeccsünket.  

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.