Megint kikapott a magyar válogatott

MTI

2016. január 4., hétfő 21:24, frissítve: hétfő 21:30

Az olaszoktól vasárnap elszenvedett 5–4-es vereség után hétfőn két góllal a spanyoloktól is kikapott a magyar férfivízilabda-válogatott a Volvo Kupáért kiírt győri nemzetközi tornán.

A vasárnap rajtoló belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság hazai főpróbájának számító nemzetközi tornán Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége feledtetni igyekezett a nyitónapi balsikert, ennek megfelelően a vasárnapi álmos indulással szemben ezúttal vehemensen kezdte a spanyolok elleni összecsapást. Ennek rögtön meglett az eredménye: még fél perc sem pergett le, amikor Erdélyi Balázs a spanyol kapu jobb oldalába lőtt (1–0). Viszont hamar fordult a kocka, a rivális nemcsak egyenlített, hanem kihasználva emberelőnyös lehetőségeit elhúzott két góllal (1–3). Vámos Márton szépített, de egy újabb spanyol találat még belefért az első negyedbe (2–4).

A második nyolc perc rosszul kezdődött magyar szempontból, mert miközben a hazai próbálkozások nem sikerültek, a dinamikusan, gyorsan és görcsmentesen játszó vendégek újfent bevették Nagy Viktor kapuját, ráadásul két ízben is (2–6). A nagyszünet előtt a csapatkapitány Varga Dániel lőtte át a spanyolok védelmét, de erre is érkezett válasz, s megint csak kétszer egymás után (3–8).

A harmadik negyedet Bátori Bence bombagólja vezette be, ám a spanyolok eredményesen fejezték be sokadik emberelőnyös akciójukat (4–9). Vámos nagy erővel lőtte jó helyre a labdát büntetőből, a hatásos felelet viszont ezúttal sem maradt el (5–10). A duplázó Varga célzott középről pontosan, majd Bátori révén sikerült még közelebb zárkózni (7–10).

Az utolsó felvonásban hosszú percekig érintetlenek maradtak a kapuk, itt is, ott is rendre rontottak a csapatok, mígnem a hajrában Vámos betalált, de ez csak szépségtapasz volt, a vereség tényén nem változtatott (8–10).

„Fontos, hogy nem volt veszélyes az emberelőnyös játékunk, emellett túl könnyen kaptuk a gólt emberhátrányból, a szoros emberfogásunk sem működött” – nyilatkozta a találkozó után Benedek Tibor az M4 Sportnak. Munka kell ahhoz, hogy öt nap alatt fejlődjön a csapat, és a lövéspontosságon kell javítani – tette hozzá. „A játékosoknak nem szabad elbizonytalanodniuk abban, amit csinálunk, mert az jó.”

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Eredmény:
Magyarország–Spanyolország 8–10 (2–4, 1–4, 4–2, 1–0)
a magyar góldobók: Vámos 3, Varga Dániel, Bátori 2-2, Erdélyi 1

A nap másik mérkőzésén:
Olaszország–Szlovákia 12–8 (5–3, 2–1, 3–1, 2–3)

Vasárnap játszották:
Magyarország–Olaszország 4–5 (0–3, 2–2, 0–0, 2–0)
Spanyolország–Szlovákia 10–5 (2–0, 3–2, 4–1, 1–2)

A keddi program:
Spanyolország–Olaszország 18.00
Magyarország–Szlovákia 20.00

Az állás: 1. Spanyolország 6 pont (20–13), 2. Olaszország 6 (17–12), 3. Magyarország 0 (12–15), 4. Szlovákia 0 (13–22)

A szerkesztő ajánlja

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.

Póla Gergely

Minden második Orbán Viktoré 2017 kifejezései közül

Szavazzon, hogy a döntőbe jutott tíz szó és szókapcsolat közül melyik legyen a 2017-es év kifejezése.

Vég Márton

Seszták Miklósék nem aprózzák el, a miniszter köréhez került az Erzsébet hotel

Elvesztette közvagyon jellegét az egymilliárdért megvásárolt nyíregyházi szálloda.